Labinski maturanti slave svoj dan

Labinski maturanti slave svoj dan

20.5.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih oko 120, danas slave svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Tulio Demetlika. Gradonačelnik im je zaželio uspješan završetak školske godine, što uspješnije rezultate državne mature te puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti su potom otišli u Prtlog gdje će provesti poslijepodne i večer uz glazbu i roštilj.

 

Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata. 

 

Izuzetno hvale vrijedna inicijativa ovogodišnjih maturanta je donacija jednog dijela sakupljenih financijskih sredstva za norijadu obiteljima njihovim nedavno poginulih vršnjaka.

 

Fotke 1

Fotke 2

 

 

maturanti matura obrazovanje školovanje srednja škola mate blažina