Labinski maturant Dean Barbić prvi na županijskom natjecanju iz matematike

Labinski maturant Dean Barbić prvi na županijskom natjecanju iz matematike

16.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Čak 150 učenika osnovnih i srednjih škola iz čitave Istre, u pratnji 89 mentora, sudjelovalo je na županijskom natjecanja iz matematike koje je ugostila Osnovna škola «Vazmoslav Gržalja» Buzet.

Najbolji učenici predloženi su za državno natjecanje, a o konačnom broju sudionika odlučit će Državno povjerenstvo, saznajemo od predsjednice Županijskog povjerenstva i ravnateljica buzetske škole Mirjane Blažević.

Među učenicima četvrtih razreda najbolja je Maja Jugovac iz OŠ Poreč. Kod petaša prvo mjesto zauzeo je Patrik Matošević iz OŠ Poreč.

U konkurenciji učenika šestih razreda prva je Katarina Zornada iz OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet PŠ Roč. Kod sedmaša prva je Lucija Fioretti iz OŠ Stoja Pula. Kod osmaša prvo mjesto zauzela je Katarina Božić iz OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet.

Među učenicima prvih razreda srednjih škola u A kategoriji prva je Matea Prenc Gimnazija Pula. Kod maturanata, prvo mjesto zauzeo je Tomislav Gužvić iz Gimnazije Pula.

Najbolji među učenicima prvih razreda u B kategoriji je Ivan Čeh iz SŠ Buzet. Kod učenika drugih razreda prva je Vanja Marić Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin. Među učenicima trećih razreda prvi je Denis Hrvatin iz SŠ Mate Balote Poreč. Kod maturanata prvi je Dean Barbić SŠ Mate Blažine Labin. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 

natjecanje matematika županijsko natjecanje dean barbić