Labinski kickboxeri uspješni na natjecanjima u Tešnju i Zagrebu

Labinski kickboxeri uspješni na natjecanjima u Tešnju i Zagrebu

26.3.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na Otvorenog prvenstva Balkana u kickboxingu „Balkan open 2018.“,  u organizaciji svjetske kickboxing federacije WAKO,  kickboxing saveza BiH, te domaćeg kluba održanom u Tešnju 24.03.2018.,  nastupilo je 96 klubova  sa 707  natjecatelja iz  15 država.


Alan Tursunović ovogodišnji državni prvak u pointfightingu za mlađe kadete u kategoriji do 47 kilograma,  ponovo je bio sjajan te osvojio dvostruko zlato u  pointfightingu  u mlađim i starijim kadetima u kategoriji do 47 kg. U labinskoj ekipi sjajan je bio i Adrian Tursunović kojemu je falio bod do medalje.


Drugi dio ekipe nastupao je u Zagrebu na traditional budokai natjecanju „Zagreb open 2018.“


Na natjecanju, u organizaciji  Budokai  centra Zagreb, u ovoj složenoj disciplini gdje se uz poznavanje boksačkih tehnika  rukom i nogom, mora poznavati i hrvačke i judo tehnike bacanja, poluga i gušenja, labinski natjecatelji su bili uspješni. Predvođeni  uspješnim,  državnim prvakom u pointfightingu za 2018.godinu, Marinom  Faraguna, oduševili su najmlađi, Laura Batelić do 30 kilograma i David Malinarić do 28 kilograma. Zbog nedostatka bacačke tehnike uporno su kroz tri runde skupljali bodove boksačkim tehnikama, te stigli do prvog mjesta. Dobri su bili i Aleksandar Glavičić do 51 kilograma osvajanje drugog mjesta i Sandi Žunić do 33 kilograma sa osvojenim trećim mjestom, kod kojih je bio očigledan nedostatak bacačkih tehnika.


kbk budokai labin kickboxing marino faraguna alan tursunović laura batelić aleksandar glavičić