Labinski industrijski dizajner Zoran Švraka kreator pobjedničkog dizajna za Istragrafiku na 9. festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2012

Labinski industrijski dizajner Zoran Švraka kreator pobjedničkog dizajna za Istragrafiku na 9. festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2012

8.6.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže - Istragrafika - osvojio je na 9. festivalu ambalaže FEST.A CROPAK 2012. nagradu CROPAK za najbolju ambalažu u kategoriji "Tehnička izvedba". Nagrađena je kutija za sladoled King Prestige, vlasnika proizvoda Frikom Beograd, čije je konstrukcijsko rješenje osmislio Zoran Švraka, voditelj razvoja i konstrukcije proizvoda Istragrafike.

Naizgled jednostavna kutija prilagođena je kategoriji složive ambalaže za ručno pakiranje proizvoda. Riječ je o ekskluzivnoj kutiji za sladoled koji dolazi u neposredni kontakt s ambalažom, što je omogućeno posebnim laminiranjem poleđine kartona zlatnom folijom, certificiranom za izravan dodir s hranom.

Festival FEST.A CROPAK ove se godine održava kao dio Svjetskog kongresa o ambalaži i Svjetskih dana ambalaže u Splitu. Nagrade je dobitnicima uručio predsjednik Svjetske organizacije za ambalažu Thomas Schneider. Na natječaj je ove godine prijavljeno 19 proizvoda i 22 serije u šest kategorija, ukupno više od 120 proizvoda.

Nagrade CROPAK omogućuju dobitnicima nominaciju i u svjetskoj konkurenciji za prestižno priznanje WorldStar 2012. Istragrafika je aktualni dobitnik nagrade WorldStar u kategoriji prototipa ambalaže za piće, za proizvod Black&Wine, koji je 2010. dobio nagradu CROPAK. Riječ je o jednostavnoj, a ipak estetski privlačnoj ambalaži za butelju vina, izvedenoj iz dvobojne valovite ljepenke, koji unakrsnim formiranjem kutije reflektira neobičnu arhitektonsku formu.

Istragrafika, koja posluje u sastavu Adris grupe, u 2011. ostvarila je 124 milijuna kuna prihoda od prodaje, čime je zadržala poziciju vodećeg hrvatskog proizvođača komercijalne kartonske ambalaže. Uspješnu poslovnu suradnju kompanija ostvaruje s mnogim domaćim i inozemnim partnerima, poput Beiersdorfa, Carlsberga, Droge Kolinska, Saponije, Dukata, Cedevite, Kraša, Leda i ostalih. Istragrafika gotovo svake godine dobiva nagrade CROPAK, a ove je godine prvi put dobila prestižnu međunarodnu nagradu WorldStar. (A. POKRAJAC)

istragrafika zoran švraka dizajn