Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika nikada nije dostavio imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika nikada nije dostavio imovinsku karticu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

8.7.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

U zakonskom roku od 30 dana od preuzimanja dužnosti novi istarski gradonačelnici nisu predali imovinske kartice. Od deset istarskih gradova nove su gradonačelnike dobili Umag - Vilija Bassanesea, Buje - Edija Andreašića i Pazin - Renata Krulčića, koji još nisu stigli dostaviti popis svoje imovine Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Njima valja pridružiti i labinskog gradonačelnika Tulija Demetliku, koji imovinsku karticu nije nikad ni dostavio ovom tijelu, dok je kartica vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića nepotpuna, odnosno nema popis imovine, nego samo izjavu o izvorima novca za kuću, zemljište, dionice i automobil.

Prema predočenim podacima, imovinu su od stupanja na dužnost povećali jedino rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Sponza je kao datum promjene naveo 28. listopada 2008. navevši polovicu obiteljske kuće vrijedne 1,5 milijun kuna, šestinu kuće vrijedne 200.000 kuna te moped Gilera, a stečeno nasljedstvom, darovnim ugovorom te kreditom.

Još znatniju promjenu naveo je Miletić 2. travnja ove godine, ali je u njegovoj obitelji novu imovinu stekla supruga, majčinim darovnim ugovorom. Šumu površine 2.540 četvornih metara, oranicu od 4.433 četvorna metra, kuću s okućnicom ukupne površine 860 metara i 5/6 šume površine 1 ha, sve u Sv. Nedelji, Miletić je procijenio na ukupno 1,1 milijun kuna, a dopisana je i kunska štednja od 40.000 kuna što je supruga uštedjela od plaće.

Novi općinski načelnici u Istarskoj županiji također ne žure s dostavom imovinskih kartica, a stari koji su dobili još jedan mandat nisu unijeli nikakve promjene. Isto je i sa županom Ivanom Jakovčićem, u čijoj imovinskoj kartici se, primjerice, selo Sv. Juraj za koje je ponudio 2,2 milijuna kuna, a priznata su mu ulaganja od 1,4 milijuna kuna, navodi kao „kuća“, na "lokaciji RBA", u vrijednosti od 30.000 eura, s teretom „Sveti Juraj“.

 

Foto: R.Z.

 

demetlika povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa povjerenstvo sukob interesa imovinska kartica politika izbori2009 boris miletić