Labinske odgajateljice vrtića "Pjerina Verbanac" pridružile se prosvjedima

Labinske odgajateljice vrtića "Pjerina Verbanac" pridružile se prosvjedima

10.3.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Odgojiteljice Labinskog dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" pridružile su se prosvjedima u povodu izmjena Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju koji su organizirani diljem Hrvatske.

"Ovim mirnim okupljanjem odgojitelja, željeli smo pokazati svoje nezadovoljstvo konačnim prijedlogom izmjene Zakona, a naročito s prijedlogom da se ukine Državni pedagoški standard te da se sve svede na razinu Pravilnika.

Takav zakon nije usmjeren na poboljšanje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja, već nas vraća u prošlost kada su vrtići bili 'čuvališta', a ne dio odgojno-obrazovnog procesa, tako da se iskreno nadamo da će se mišljenje struke čuti u Saboru", rekla je Ivana Nikić, sindikalni povjerenik Somka za DV Pjerina Verbanac Labin.

Ravnateljica vrtića Ivana Škopac istaknula je kako je državni pedagoški standard izuzetno važan za kvalitetnu provedbu odgojno-obrazovnog rada. Smatra da svaka odluka ili promjena koja se donosi treba biti prvenstveno u interesu djece i prethodno dogovorena sa strukom.


Branko Biočićdječji vrtić pjerina verbanac djeca prosvjed ivana nikić sindikalni povjerenik