Labinske mažoretkinje na 5. susretu mažoretkinja u Puli

Labinske mažoretkinje na 5. susretu mažoretkinja u Puli

20.8.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Ostalo

U petak, 21. kolovoza na pulskoj Portarati s početkom u 20.30 sat održati će se 5. Susret mažoretkinja u sklopu manifestacije „Na ulicama i trgovima“. Pokrovitelji programa su Grad Pule i TZ grada Pule.

Već tradicionalno, Pulske mažoretkinje krajem kolovoza organiziraju susret mažoretkinja, kojim uz svoje goste obilježavaju kraj sezone. Tako će i ove godine, već 5. put za redom svi sastavi Pulskih mažoretkinja predstaviti svoj rad u protekloj sezoni.

U sat vremena programa pred publiku će izaći svih šest sastava Pulskih mažoretkinja, zajedno sa svojim gostima, mažoretkinjama iz Labina, Pisarovine i Klinča sela. Tom će prilikom Pulske mažoretkinje prikazati ukupni rad u proteklih godinu dana, tako će se početni sastavi publici predstaviti sa svojim prvim koreografijama, dok će iskusni A sastavi za Pulsku publiku otplesati koreografije s kojima su se ove godine predstavljale svoj Grad na regionalnom i državnom prvenstvu.

Ujedno je susret mažoretkinja trenutak kada će se predvodnice juniorskih sastav Sanja Verić i kadetskih sastava Ines Križić oprostiti od svojih činova i iste predati novim predvodnicama čija se imena čuvaju u tajnosti sve do petka.

Na samom kraju programa bit će otkrivena imena najuspješnijih Pulskih mažoretkinja, naime kao i svake godine dodijelit će se priznanja za najveću nadu, najveći napredak i za najuspješniji rad u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Pulske mažoretkinje

Osnovane su 1992. godine i jedan su od najstarijih sastava mažoretkinja u RH. U svojih 17 plesnih godina djevojke u zeleno-žutim uniformama prepoznatljiv znak svojeg Grada gdje god se pojave. Njihovi sugrađani smatraju ih simboličnim čuvaricama ključeva grada Pule.

Danas tim broji 90-ak članica podijeljenih u 6 sastava. Godine 2007. Hrvatski mažoret savez dodijelio je Pulskim mažoretkinjama priznanje "Stanko Mazor" za najveći doprinos razvoju mažoret plesa u RH. Trenerice i koreografkinje Pulskih mažoretkinja su Bojana Raguž Simeunović, Bojana Taškovska i Jelena Raguž.

Na ovogodišnjem regionalnom prvenstvu mažoretkinja zapadne i južne Hrvatske kadetski i seniorski sastav osvojio je 2. mjesto dok su juniorke ponijele titulu prvakinja zapadne i južne Hrvatske.

 

Foto: Facebook

mažoretkinje labinske mažoretkinje 5.susret mažoretkinja pula