Labinska umjetnica Tea Bičić izlaže u Pragu

Labinska umjetnica Tea Bičić izlaže u Pragu

31.5.2010. // Kulturistra // Objavljeno u kategoriji Kultura

ana 03. lipnja 2010. s početkom u 19:00 sati, održat će se u Pragu otvorenje Izložbi troje istarskih umjetnika, Bojana Šumonje, Tee Bičić i Roberta Paulete.
Izbor troje istarskih umjetnika koji se prezentiraju Praškoj publici putem galerije Dea-Orh nije ni slučajan ni proizvoljan. Ono što ove umjetnike čini osebujnim i prepoznatljivim unutar iznimno bogate i dinamičke Istarske likovne scene nesumnjivo je, bar uvjetno rečeno, njihova odanost mediju slike, odnosno slikarstvu shvaćenog prije svega kao manualna umjetnička djelatnost. Nipošto to ne znači da bi ovi umjetnici bili neosviješteni ili na bilo koji način nezainteresirani za svijet suvremenih medija, novih tehnika i tehnologija koje ih okružuju.

Štoviše i Bičić i Pauletta i Šumonja u više su se navrata ogledavali u ne slikarskim umjetničkim postupcima i neosporno se kvalitetno dokazali suvereno se baveći instalacijama, objektima, fotografijom . No iznad svega riječ je o autorima koji svoje stavove i svjetonazore, svoj umjetnički habitus i umjetnički credo izražavaju slikom te su kao takovi prepoznati unutar svoje sredine, pa i šire, kao profilirani i osebujni autori.

umjetnost izložba kultura tea bičić prag