Labinska tržnica: Dok prizemlje obiluje bogatom ponudom, kat ostaje poluprazan

Labinska tržnica: Dok prizemlje obiluje bogatom ponudom, kat ostaje poluprazan

5.10.2023. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Labinska tržnica ili markat, kako ga Labinjani popularno nazivaju, nudi dvije potpuno različite slike. Prizemlje u kojem se nalaze zečena tržnica i ribarnica obiluje ponudom, dok je gornji kat poluprazan, cijela jedna strana je zatvorena, odnosno neiskorištena. Zašto je tome tako pitali smo komunalno poduzeće 1. Maj koje upravlja labinskom tržnicom.

- Prazni poslovni prostori na gradskoj tržnici pa tako i na katu, dostupni su zainteresiranim zakupcima. Međutim, nakon provedenih natječaja nije bilo zainteresiranih novih zakupaca. Nedavno su se dvije trgovine koje su poslovale na katu, u skladu sa svojim poslovnim odlukama, preselile u prizemlje. Isto vrijedi za jednu trgovinu koja je ranije bila smještena u vanjskom poslovnom prostoru ispred ulaza na kat, rekao nam je Lari Zahtila iz 1. Maja.


Na katu je popunjeno pet od osam poslovnih prostora. Osim toga, na katu su i dva dodatna montažna poslovna prostora u kojima se prodaju rukotvorine.


Činjenica je, međutim, da gradske tržnice više nisu središnje mjesto za nabavku, jer su primat preuzeli veliki trgovački.

- Posjetitelji i dalje imaju mnogo toga na raspolaganju. Na tržnici se može nabaviti raznovrsno povrće i voće od dvadesetak OPG-ova, kruh, suhomesnati proizvodi, sirevi, mlijeko, meso, riba i plodovi mora, maslinovo ulje, konzervirani proizvodi, kolači, ostali pekarski i mliječni proizvodi i drugo, zaključio je Zahtila.


Branko Biočić

1.maj komunalno labinski markat tržnica zakup lari zahtila