Labinska Systec Automatizacija dobitnik Zlatne plakete HGK

Labinska Systec Automatizacija dobitnik Zlatne plakete HGK

10.7.2012. // HRT // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U pulskom hotelu Histriji danas su u organizaciji pulske Gospodarske komore dodijeljene Zlatne plakete najuspješnijim istarskim poduzetnicima. Bilo je riječi i o stanju u istarskom gospodarstvu u vrijeme krize.

Pad dobiti, pad prihoda i rast gubitaka trenutačni je trend istarskog gospodarstva. Od ukupnog broja registiranih tvrtki, njih čak 47 posto nema ni jednog zaposlenog, po čemu Istra prednjači u cijeloj Hrvatskoj. Kako navodi Mladen Ferenčić, financijski analitičar istarske Gospodarske komore, radi se najviše o trgovačkim društvima koja se bave nekretninama i građevinskim poslovima.


Najupsješniji: Systec automatizaciji, Uljanik Plovidbi i Plavoj Laguni

Zlatnu plaketu za male poduzetnike dobila je labinska informatičko/tehnološka tvrtka ''''''''Systec automatizacija'''''''' koja godinama uspješno posluje na svjetskom tržištu industrijske automatizacije.

Pulska ''''''''Uljanik plovidba'''''''' dobitnik je Zlatne plakete za srednja po veličini trgovačka društva. Sa sadašnjih 240 uglavnom hrvatskih pomoraca, ''''''''Uljanik plovidba'''''''' sav svoj prihod zarađuje na svjetskim morima.

Zlatnu plaketu za velike tvrtke dobilo je turističko poduzeće `Plava Laguna` iz Poreča čiji je predsjednik uprave Neven Staver zahvalio nadzornom odboru, upravi te osobito radnicima koji ponajprije, kako je rekao, vode računa o poslovnim rezultatima i imovini tvrtke bez čije potpore ne bi bilo ni ovog priznanja.

Više poslušajte u izvještaju Elvisa Morine.

 Foto: Glas Istre

 

systec automatizacija trgovačko društvo automatizacija hgk poduzetništvo