Labinska pjesnikinja Malvina Mileta na ostalim glazbenicima na velikom koncertu 10. prosinca "Volim Istru u Lisinskom"

Labinska pjesnikinja Malvina Mileta na ostalim glazbenicima na velikom koncertu 10. prosinca "Volim Istru u Lisinskom"

2.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

"Volim Istru u Lisinskom" naziv je velikog koncerta koji će se idućeg tjedna, u četvrtak 10. prosinca, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert organizira Hitan slučaj, udruga za promicanje kulture i znanosti te očuvanje hrvatske tradicijske baštine iz Pule. Zamišljeno je da se uz bogati kulturno-umjetnički program publici predstave razni umjetnički izričaji koji se njeguju na području Istre.

- Bit će to zaista bogat program. Nastupit će brojni eminentni glazbenici iz Istre, ali i oni izvan naše županije koji vole i nose Istru u srcu. Gostuju Lidija Percan, Mirko Cetinski, Alen Vitasović, Šajeta, Radojka Šverko, Tamara Obrovac, Zdenka Kovačiček, Ivo Gianni Gamulin, Duško Jeličić i mnogi drugi, kaže Tatjana Tomaić iz udruge Hitan slučaj.

Također, nastupaju klapa Kvarner iz Bakra, Cesarice iz Zagreba, klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj iz Splita, klapa Samobor te folklorna društva iz Pazina i Sv. Lovreča, čiji će članovi predstaviti običaje iz raznih dijelova Istre kroz ples, kanat i narodne nošnje. Nastupit će i tenor Zoran Tomaić, bariton Ronald Braus, sopranistica Oriana Vozila, tenor Hrid Matić, mezzosopransitica Katja Radoš, pijanistica Tamara Jurkić-Sviben i pulski jazz pjevač Matej Ocvirk.

Uz to, u programu će sudjelovati i pjesnici Slavko Krajcar, Malvina Mileta, Elmo Cvek i Drago Orlić, a poseban gost je jedan od najvećih baštinika tradicije i čuvara klapske pjesme - skladatelj, muzikolog, melograf, dirigent i slikar Ljubo Stipišić Delmata.

Svi oni izredat će se na bini velike dvorane Vatroslava Lisinskog na koncertu koji počinje 10. prosinca u 20 sati. Koncert će se uživo prenositi na valovima Hrvatskog radija, a cijeli događaj zabilježit će i kamere Hrvatske televizije.

- Željeli bismo da ova glazbena manifestacija postane tradicionalna te da se održava i u drugim gradovima, i to u Istri. Cilj nam je na ovaj način predstaviti Istru u glavnom gradu jer se dosad u Zagrebu nisu organizirale slične manifestacije, a činjenica je da je Istra vrlo malo zastupljena u metropoli, ističe Tomaić, koja dodaje da od četvrtka ulaznice kreću u pretprodaju i to putem internetske stranice Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. (Roberto LICUL)

Foto: Tportal

 

koncert pjesme malvina mileta tamara obrovac šajeta koncertna dvorana vatroslav lisinski