Labinska Gradska knjižnica broji više od 1.300 članova

Labinska Gradska knjižnica broji više od 1.300 članova

8.1.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U labinskoj Gradskoj knjižnici prošle je godine registrirano 1.307 aktivnih  članova. Nevija Glavičić, voditeljica Gradske knjižnice izdvojila je da raspolažu fondom od 30 tisuća knjiga. Glavičić nadalje ističe da su u prošloj su godini evidentirali 21.476 posjetu korisnika, a posuđeno je 28.476 knjiga.

 

Najčitanije knjige u prošloj godini bile su Gonič zmajeva i Tisuću žarkih sunaca, autora Khaleda Hosseina te Muškarci koji mrze žene i Djevojka koja se igrala vatrom Stiega Larssona. Kao i svake godine knjižnica je obilježila Mjesec hrvatske knjige manifestacijama „Čitajmo pod zvijezdama“, likovnom radionicom na temu „Putujmo do zvijezda te performansom Maria Gigovića pod nazivom „Apollo 2010“. Šesnaestu godinu za redom održali su literarni natječaj „Ca je ča“.

 

Prošle je godine održana izložba slika Branka Hrvatina te izložba radova polaznika labinskog Centra za inkluziju i podršku u zajednici. U suradnji s Gradom, a u povodu godišnjice rođenja G.Martinuzzi održana je glazbeno-poetska večer uz predstavljane knjige „Istria ed dintorni: Terre amare“.

Na dva književna susreta predstavili su se književnik Hrvoje Šalković i Robert Perišić. Održano je predavanje o samopregledu dojki kao i promocije knjiga dr. Lidije Gajski „Lijekovi ili priča o obmani“ i Milana Sijerkovića „Istarska meteorološka škrinjica“.

 

nevija glavičić gradska knjižnica knjige čitanje kultura