Labinska glazbena škola: Srebrne i brončane pijanistice

Labinska glazbena škola: Srebrne i brončane pijanistice

16.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Učenice Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana, pijanistice Natali Horvat i Nicole Vidak, osvojile su srebrne medalje na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika koje se od 4. do 12. prosinca održavalo u Trstu. Njihova kolegica Roberta Prelčec osvojila je treće mjesto, a za klavirom je nastupila i Paola Zustović. Klarinetist Toni Kranjac zauzeo je četvrto mjesto u svojoj kategoriji, a isti uspjeh postigla su dva harmonikaška dua: Adriana Miletić i Roberto Diminić te Ana Verbanac i Karla Gabrovšek. Na natjecanju je sudjelovalo 230 mladih glazbenika iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, BiH, Srbije i Bjelorusije.

Na hrvatskom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe održanom početkom mjeseca u Opatiji glasovirski duo Prelčec-Vidak te harmonikaški Verbanac-Gabrovšek osvojili su treće nagrade. Škola je ove godine, u kojoj obilježava 150 godina djelovanja, otvorila odjeljenje za violinu i udaraljke te proširila postojeća odjeljenja za klavir, harmoniku, gitaru, flautu i klarinet, pa sada, računajući i polaznike glazbene radionice, ukupno broji 185 polaznika. (R. S. )

ogš matko brajša rašan glazbena škola roberta prelčec paola zustović roberto diminić toni kranjac natali horvat nicol vidak klavir