Labinska glazbena škola kroz projekt Comenius EU održala radni sastanak s partnerskim školama iz Češke i Slovačke

Labinska glazbena škola kroz projekt Comenius EU održala radni sastanak s partnerskim školama iz Češke i Slovačke

23.9.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Osnovna glazbena škola Matka Brajše Rašana pri POU Labin bila je od 17-20. rujna 2011. domaćin prvom radnom sastanka triju partnerskih škola - labinske Glazbene škole, Umjetničke škole iz Praga 10 - Hostivar (Češka) te Umjetničke škole Jana Cikkera iz Banske Bistrice (Slovačka).

Naime, sve tri škole korisnici su financijske potpore Agencije za mobilnost i programe EU za Comenius multilateralna školska partnerstva.

 

Opći cilj Comenius školskih partnerstava je ojačati europsku dimenziju  obrazovanja promicanjem aktivnosti zajedničke suradnje među školama u Europi, promocija glazbenog obrazovanja, razmjena iskustava i informacija, korištenje novih organizacijskih i pedagoških pristupa, upoznavanje obrazovnog sustava u državama partnerskih škola, poznavanje povijesti, kulture i kulturnih znamenitosti mjesta i država partnerskih škola te ustanova uopće. Na ovom prvom radnom sastanku, predstavnici triju škola dogovorili su okvirni plan mobilnosti, zajedničkih aktivnosti i događanja u naredne dvije godine. Prvi od planiranih susreta triju škola dogovoren je za prosinac 2011. gdje bi na tradicionalnom Božićnom koncertu u katedrali sv. Vida u Hradčanima, Prag, nastupili učenici i učitelji iz sve tri partnerske škole. Zatim su planirani zajednički koncerti triju škola u lipnju 2012. u Labinu, Božićni koncert u Banskoj Bistrici u prosincu 2012., te nastup na Glazbenom festivalu u okviru `Praškog proljeća` u svibnju 2013.

 

OGŠ Matka Brajše Rašana pri Pučkom otvorenom učilištu Labin

 

 

 

 

ogš ogš matka brajše rašana pri pou labin ogš matka brajše rašana comenius eu eu fondovi