Labinjanu Marku Jurčeviću (25) za 4,4 kile trave nepravomoćno 2 godine zatvora

Labinjanu Marku Jurčeviću (25) za 4,4 kile trave nepravomoćno 2 godine zatvora

21.1.2011. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Za posjedovanje 4,4 kilograma marihuane pulski je Županijski sud na dvije godine zatvora nepravomoćno osudio Labinjana Marka Jurčevića (25). Sudsko je vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžić, Jurčeviću ukinulo pritvor u kojem se nalazi od rujna prošle godine, te ga ujedno oslobodilo plaćanja troškova sudskog postupka. Određena mu je i obvezna sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti o marihuani.

Jurčević je proglašen krivim da je 24. rujna prošle godine u jednoj šupi u Nedešćini skrivao četiri paketa s ukupno 3.462,1 gram marihuane te da je u svom stanu u predjelu Presika držao 27 paketića s ukupno 986,6 grama marihuane.

"Činjenice u ovom postupku utvrđene su temeljem priznanja okrivljenika. Riječ je o osobi koja je psihički ovisna o marihuani, u vrijeme počinjenja djela bila je smanjeno ubrojiva, a izrazila je i kajanje te kritičnost prema počinjenom djelu. Za ovakva kaznena djela zapriječena je kazna zatvora u trajanju od minimalno tri do maksimalno 15 godina. Sud je u ovom slučaju primijenio odredbe ublažavanja kazne.

Olakotnim mu je cijenjeno to što nikad nije bio osuđivan, priznao je djelo, bio je pod utjecajem psihičke ovisnosti, droga je oduzeta pa nisu nastupile štetne posljedice. Riječ je o lakoj drogi, a sud je prihvatio tvrdnju okrivljenog da je drogu kupio djelom za svoje potrebe, a dijelom radi preprodaje", rekla je predsjednica sudskog vijeća sutkinja Dorijana Dolenec Kujundžić. Ona je dodala da je sud otegotnim cijenio veliku količinu droge koja je pronađena kod Jurčevića.

Zamjenik Županijske državne odvjetnice Eddy Putigna najavio je žalbu na presudu.

Jurčević je na ročištu priznajući krivnju kazao da je dio droge kupio za osobne potrebe, a da je dio namjeravao preprodati. Na upit predsjednice vijeća sutkinje Dolenec Kujundžić Jurčević je rekao da ne može otkriti od koga je drogu nabavio jer strahuje za svoju i sigurnost obitelji. Kazao je samo da je riječ o osobama romske nacionalnosti s područja Rijeke. (Srećko PERŠIĆ)

 

Povezane vijesti: 

Nakon uhićenja Labinjana s 5,5kg `trave` moguća nova uhićenja

Uhićen Labinjan s više od 5 kilograma marihuane - istraga se nastavlja

 

 

marko jurčević presuda kazneno djelo zlouporaba opojnih sredstava presika droga policija posjedovanje trava marihuana