Labinjanka Tara Verbanac kapetanica U16 nogometne reprezentacije

Labinjanka Tara Verbanac kapetanica U16 nogometne reprezentacije

8.5.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Društvo

Tara Verbanac već je dugo vremena ponos Labinštine te nogometnih klubova Rudara i Rapca. Međutim, ovih je dana dobila novo veliko priznanje za svoj rad, ali i ponašanje. Naime, Tara je postala kapetanica U16 reprezentacije Hrvatske.

Na UEFA razvojnom turniru igrale su utakmicu protiv Sjeverne Makedonije koje su pobijedile 4:3 na jedanaesterce nakon što je regularni dio završio 0:0. Izbornica Stella Gotal iz Varaždina očigledno jako vjeruje mladoj Labinjanki, a prva vratarka te selekcije je Danijela Vidović iz Galižane, tako da je Istra lijepo zastupljena.

Za Hrvatsku su pogađale Crkvenčić, P. Vidović, Matanić i Jakobašić, dok su za gošće precizne bile Idrizi, Nedeva i Limani te je tako pobjeda pripala izabranicama Stelle Gotal (4:3).

U drugoj utakmici prvog kola Islanđanke su u Mičevecu uvjerljivo pobijedile Bugarsku rezultatom 6:0, a u drugom se kolu mlade Hrvatice sastaju s Bugarskom, također u Ivanić-Gradu. Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 17:00 sati.


U-16: HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA 0:0 (0:0 – 4:3 11m)Uefin razvojni turnir, Ivanić-Grad.

Hrvatska: D. Vidović, Ciglević, Mišković, Ahmeti, Verbanac, Novak (65′ Škrlec), Šabašov (41′ Blažević), Crkvenčić, Andrić (57′ Matanić), Jakobašić, Ivandić (41′ P. Vidović)

tara verbanac sport nogomet kapetan