Labinjani prikupljali novac za 120 obitelji

Labinjani prikupljali novac za 120 obitelji

17.10.2016. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Već 44 godine za redom Crveni križ provodi sabirnu akciju „Solidarnost na djelu“, te su povodom toga građani nanovo pokazali i dokazali svoje nesebično srce i veliko razumijevanje.

Akcija „Solidarnost na djelu“ okrenuta je potrebama oko 120 obitelji Labinštine kojima je mjesec predug za njihove financijske mogućnosti, te im se u prosincu želi iz tih sredstava kupiti božićne pakete s hranom. Također, žele pomoći i učenicima svih škola Labinštine, čiji roditelji teže pokrivaju njihove potrebe, putem školskog fonda stvorenim da im se pokušaju  pružiti jednake mogućnosti.

Svi koji su to željeli i mogli donirali su volonterima labinskog Crvenog križa novčana sredstva te za uzvrat dobili bon-označivač stranica, ovjeren žigom organizacije.

Volonteri su bili na punktovima u Gornjem Labinu, na tržnici, u centru na Zelenicama, u Marketu Kature, Opskrbnom centru, Konzumu, te na benzinskim postajama Ina i Crodux, kao i u Raši i Rapcu.

Donacije su se prikupljale i u svim školama Labinštine te DV Pjerina Verbanac, a uz pomoć učenika, i u većem dijelu Općine Kršan, Pićan i Sv.Nedelja, te na Vinežu. Istovremeno su se u prostorijama Društva na Katurama, sakupljali, nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine za socijalnu samoposlugu, te zimska odjeća i obuća. (Adriano ŠĆULAC)

 

 

humanost solidarnost crveni križ labin crveni križ