Labinjani prikupili više nego dovoljno novaca za novi mamograf pri Domu zdravlja Labin

Labinjani prikupili više nego dovoljno novaca za novi mamograf pri Domu zdravlja Labin

23.12.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Akcija prikupljanja novaca za nabavku stacionarnog mamografa u labinskom Domu zdravlja privedena je kraju. Već danas na računu ima dovoljno potrebnih sredstva za kupnju ovog uređaja koji spašava živote.

Kako je naglasio labinski gradonačelnik Valter Glavičić jutros u emisiji na Radio Labinu, na računu je točno 1.143.000 kuna, 20.000 dolara i 500 eura. Od strane Istarsko-američke humanitarne udruge potvrđeno je kako je na njihovim akcijama skupljeno 30.000 dolara koji će biti uplaćeni do kraja godine. Procijenjena vrijednost mamografa je 1.250.000 kuna te je taj iznos već premašen, a najavljene su i neke nove donacije te još nekoliko dana održavanja humanitarne lutrije što će dovesti do zaista impresivnog rezultata.


-Ova akcija zaista je nadišla sve okvire Labina i Labinštine te još jednom pokazala sve ono najbolje, a moram reći kako će sav iznos koji je iznad potrebnog iznosa za nabavku mamografa biti utrošen u labinski Dom zdravlja. Hoće li to biti za neki dodatan uređaj, hitnu pomoć ili nešto treće ostaje za vidjeti, ali sigurno je kako će sav novac ići upravo u labinsko zdravstvo. Gledajući unatrag i sav angažman ljudi, moram se još jednom zahvaliti apsolutno svima, a pogotovo našim dragim iseljenicima koji su opet pokazali svoje veliko srce. Moram zahvaliti jer zaista nije bilo lako, i u trenucima kada su svima puna usta decentralizacije i potrebe za istom, činimo to isto te uz sve one probleme poput nedostatka ljudi, centraliziramo i zdravstvo te na neki način gasimo manje ispostave na račun štednje. Upravo zato drago mi je da smo pokazali kako naši preci nisu bez veze izgradili ovakav Dom zdravlja i kako smo našim zajedništvom osigurali sugrađankama nešto što nema cijene, a to je zdravlje, odnosno mogućnost ovakvog pregleda u našoj ispostavi. Mogu reći da sam jako ponosan na sve nas. Labinština je pobijedila, i hvala svima, svakome tko je utkao djelić sebe u ovaj naš zajednički uspjeh, rekao je gradonačelnik Glavičić.


U sklopu emisije izabran je i naj događaj 2022., već tradicionalan izbor kojeg svake godine provodi Radio Labin te su slušatelji bez ikakve dileme izabrali upravo humanitarnu akciju „Labinština hoće“ za nabavku mamografa kao ovogodišnjeg laureata. Nakon što se akcija sljedeći tjedan i službeno zatvori, Grad Labin provest če javnu nabavu za kupnju mamografa te će nakon kupnje isti donirati labinskom Domu zdravlja i dogovoriti da se ostatak novca skupljenog u akciji za mamograf uloži u labinsku ispostavu.


Branko Biočićhumanitarna akcija labinština hoće mamograf udruga žena medula