Labinjani dobili vježbalište na otvorenome

Labinjani dobili vježbalište na otvorenome

28.9.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinjani će od danas moći svakodnevno besplatno vježbati na otvorenome u naselju Kature na adresi Prilaz Griža 4, gdje je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska uredila posebnu aktivnu zonu kako bi mjesno stanovništvo potaknula na redovito vježbanje i više kretanja. Labinjani su se za svoje vježbalište na otvorenome izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme koja je zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske, a riječ je o prvoj od ovogodišnjih jedanaest aktivnih zona koje će do kraja 2017. Coca-Cola otvoriti diljem zemlje.

 

„Čestitam Labinjanima koji su se zauzetošću u ovome projektu izborili za uređenje aktivne zone i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u glasovanju te mjesnim vlastima koje su nas podržale u inicijativi. Predajom ovoga vježbališta vašemu gradu želimo doprinijeti obogaćivanju društveno korisnih sadržaja te novo mjesto rekreacije i okupljanja u Labinu učiniti dostupnim svima. Iz vježbališta koja smo uredili lani pristižu iznimno pozitivne reakcije, pa imamo razloga vjerovati da će i ovo vježbalište služiti mnogim Labinjanima te ih potaknuti na rekreaciju", izjavila je tijekom otvorenja vježbališta direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cola HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Boška Trbojević.

 

Aktivna zona koju je Labin dobio u trajno vlasništvo obuhvaća šest sprava za vježbanje kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a njima će se moći će koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti..

 

„Odaziv je Labinjana ovoj inicijativi pokazatelj da su prepoznali vrijednost koju vježbalište ima za podizanje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Zahvaljujući njihovu zajedništvu i upornosti naš je grad dobio vrijedan sadržaj koji će, vjerujem, koristiti svima nama - i mladima, ali i onima nešto starijima - u budućemu još aktivnijem životu", rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

  

Projekt je uređenja aktivnih zona Coca-Cola pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega društveno-odgovornog projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Labin se tako sada pridružio Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskomu, Visu, Komiži i Kninu. Nova vježbališta do kraja ove godine očekuju i Donju Stubicu, Vrliku, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Petrinju, Vinkovce, Bjelovar, Sisak i Zagreb.

 

Na današnjemu je otvorenju vježbališta u Labinu, veleposlanik projekta, naš uspješni bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba, pokazao nekoliko vježba na novopostavljenim spravama te pritom izjavio: „Kao profesionalni sportaš dobro sam upoznat s dobrobiti koje tjelovježba ima na cjelokupno zdravlje, a ovaj je projekt prilika da svoje znanje širim i na druge. Nadam se da će kretanje i vježbanje postati navikom i dijelom života svih Labinjana te da će na vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja". Uz Mirzu Džombu veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.

 

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

 

PR

 

 

pokret za radost besplatna reklama anketa vježbalište