Labinjan koji je majku skoro ubio od batina, pa gušio sestru, uskoro će sjesti na optuženičku klupu

Labinjan koji je majku skoro ubio od batina, pa gušio sestru, uskoro će sjesti na optuženičku klupu

13.10.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je podiglo optužnicu protiv 33-godišnjaka iz Labina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede bliskoj osobi, objavilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 13. srpnja ove godine oko 8.50 sati u stanu u Labinu pokušao teško ozlijediti svoju 53-godišnju majku. Naime, bio je nasilan prema njoj te ju je udarao rukama i nogama. Kad je u stan ušla njegova 25-godišnja polusestra te ga odgurnula od majke, nju je uhvatio za vrat nakon čega se udaljio iz stana, navodi se u optužnici.

Kako je Glas Istre već pisao, sve se odigralo u stanu u Ulici Karla Kranjca u Labinu.

- Sin ne stanuje s nama nego u samačkom hotelu, sam, nema obitelj osim nas. Svakoga je jutra dolazio pa tako i u ponedjeljak. Inače rano ustajem pa sam tako i tog jutra. Iznijela sam rublje na sušenje, vratila se u stan, zaključala vrata i nastavila obavljati kućne poslove. On je došao oko 8.40, ja sam mu otvorila kao i uvijek, a on bi obično skuhao kavu. Ali toga jutra nije, nego je pitao „gdje je duhan“. Pokazala sam mu da je ispod vitrine uz opasku da je to duhan od njegove sestre i njezinog dečka koji su mu inače dozvoljavali da se posluži njime u manjim količinama za svoje potrebe, ali ne sve. On je uzeo cijeli duhan, držao ga u ruci i nije ga ispuštao. Rekla sam da ćemo nazvati njegovu sestru i pitati je da li mu želi dati sav duhan koji drži u ruci. Krenula sam je zvati na messenger, uspjela otvoriti njezin Facebook i pritisnuti profil kada me on iznenada udario nogom i srušio s kauča. Skočio je na mene, ležala sam na podu, a on me udarao rukama i nogama gdje god je stigao i prstima mi htio izvaditi oči. Bio je na meni, gušio me, uspjela sam se nekako otrgnuti, ali se opet svom silinom bacio na mene, srušio me opet na pod i nastavio divljački udarati dok nisam izgubila svijest, ispričala nam je kobnog dana napadnuta 53-godišnjakinja.

Kada smo je pitali zašto se to dogodilo, kako se njen sin ranije ponašao, 53-godišnjakinja nam je, unatoč teškim i vidljivim ozljedama, odgovorila majčinski pomirljivo.

- On je moj sin, njemu treba stručna i liječnička pomoć. Bio je odlikaš kada je bio u školi, nadareni nogometaš Rudara i Iskre iz Vineža. Ponosila sam se njime, a onda mu se nešto dogodilo oko dvadesete godine i to traje već deset godina. Postao je kockar, alkoholičar, narkoman, zapao je u loše društvo, na Rabu se liječio 17 puta, a na pulskoj psihijatriji bio je nekoliko puta. Sve je počelo nakon što je dao otkaz u Komunalnom poduzeću gdje je radio tri i pol godine. Kada je napustio posao prodao je auto i motor i s tim novcem otišao u Švicarsku vjerujući da će mu tamo biti bolje. Kada je potrošio novac za nekoliko se mjeseci vratio kući i onda je otišao u Njemačku gdje se zadržao godinu dana. Vratio se iz Njemačke za jedan Božić, bio je drugi čovjek u negativnom smislu, kao da mu se tamo nešto dogodilo. Bio je čudan, povučen u sebe, nije nikome dozvoljavao da uđe u sobu. Na preporuku mog supruga otišao je na psihijatriju u Puli gdje je ostao tri tjedna, govori majka te ističe da je često lunjao, pričao sa svemircima i sam sa sobom, nije htio piti lijekove. Ja sam radila za njega, davala mu cijelu plaću, a on me skoro ubio. Ipak želim da mu se pomogne i da ide na liječenje, a institucije će odraditi svoje zbog ovoga što mi je napravio, rekla je majka 33-godišnjaka.

teška tjelesna ozljeda napad crna kronika premlaćivanje kazneno djelo