Labinjan (29) prijetio policijskim službenicima

Labinjan (29) prijetio policijskim službenicima

23.11.2015. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom i utvrdili sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnje.

Naime, 8. studenog oko 00.40 sati, 29-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola, na naročito drzak način narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Ulici Šćiri u Labinu. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, 29-godišnjak je počeo vikati, omalovažavati i vrijeđati policijske službenike, a s obzirom da nije prestajao s protupravnim ponašanjem, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Prilikom policijskog postupanja, 29-godišnjak je prijetio smrću dvojici policijskih službenika.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 29-godišnjaku je nadležni prekršajni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana te je 22. studenog, po izlasku iz zatvora, nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 22. studenog u večernjim satima, osumnjičeni je  priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

prijetnja policija delikvent pu istarska kazneno djelo