Labin: Zadnji sat Stare godine kao pod zračnom opasnošću

Labin: Zadnji sat Stare godine kao pod zračnom opasnošću

1.1.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Labin je u zadnjem satu Stare godine izgledao kao da je netom oglašena zračna opasnost: na ulicama nigdje nikoga.

Grad u kojem izostanak organiziranog dočeka izrasta u čvrstu tradiciju, dugo će pamtiti ovu silvestrovsku noć jer njenu će pustoš jedno sutra biti doista teško nadmašiti.

Da se građani nisu propisno isprsili u nabavci vatrometa, koji su u ponoć bljesnuli sa svih strana, čovjek bi pomislio da je pobrkao datume.

Nerijetki su Labinjani, valjda iz obijesti što doma nemaju programa, pohitali opaliti podnevni vritnjak 2011. u Fužine, a česte opcije za provođenje najluđe noći, osim one u krugu obitelji, bile su privatne zabave po konobama te odlasci u Opatiju ili Rijeku.

U Labinu je radio samo jedan kafić, Astoria na Katurama. Tamošnjih 20-ak gostiju bili su pravo rješenje za osvježenje: za zabavu im je bila dovoljna dobra volja, muzika iz jukeboxa te raspoložene konobarice Renata i Tena.

Originalni doček imao je mladi par iz Zagreba: turisti Ivana i Tomislav, jedine duše koje smo zatekli u Rapcu, u 2012. ušli su - pecajući s rive!

- Datumi nam ne znače ništa, ne moramo po njima određivati kada ćemo se zabavljati, kratko nam je kazao Tomislav, pasionirani ribič u potrazi za novogodišnjim brancinom.

U tri hotela rabačke Maslinice organizirana je zabava za 900 gostiju, među kojima prednjače Talijani. (I. RADIĆ)

 

nova godina labin astoria