Labin: za prijetnje policajcu 10 mjeseci zatvora

Labin: za prijetnje  policajcu  10 mjeseci  zatvora

31.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Sejad Hušidić (30) iz Labina na labinskom je Općinskom sudu pravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci zbog kaznenih djela prijetnje i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

 

Hušidić je optužen da je 24. rujna prošle godine oko 2 sata na labinskom autobusnom kolodvoru spriječio policajca R. G. u obavljanju dužnosti. Policajca, koji ga je pozvao na razgovor zbog remećenja javnog reda i mira, je odgurnuo pa je ovaj primijenio sredstva prisile i Hušidića bacio na tlo. Ovaj ga je više puta udario u predjelu ramena, potrgao mu košulju i otrgnuo mu službenu značku. Policajcu je tada u pomoć priskočio kolega K. P. te su konačno Hušidiću fiksirali ruke. No, okrivljenik se ni tada nije smirio, već je u više navrata nogom udario u leđa policajca R. G. koji je zadobio više ozljeda. Hušidića se teretilo i za prijetnje koje je tijekom incidenta na kolodvoru, ali i kasnije u labinskoj postaji, uputio policajcu R. G.

 

Sutkinja Lorena Smoković je okrivljenom Hušidiću za svako kazneno djelo odredila kaznu od šest mjeseci te mu izrekla jedinstvenu osudu na deset mjeseci zatvora. Osim kazne, izrečena mu je i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti.

 

zatvor kazneno djelo prijetnja kazneno djelo prijetnje tuča sud kazna policija prijetnja policajcu