Labin: Vodu u spremnicima postavljenim po gradu nitko ne osigurava

Labin: Vodu u spremnicima postavljenim po gradu nitko ne osigurava

17.12.2008. // Labin.info // Objavljeno u kategoriji Društvo

Raša s Kokotima i Koromačnom te Boljevići, Lazarići i Čambarelići u općini Kršan od jučer se nalaze na popisu naselja koja Vodovod Labin zbog zamućenja izvora Fonte gaja i Kokoti opskrbljuje cisternama i spremnicima.
Na isti se način napajaju dijelovi Pićanštine: Most Pićan, Sv. Katarina i Bolobani te Donji Kralji i Floričići do Škrbanskog brega, u općini Sv. Nedelja Veli i Mali Golji, Cere, Sv. Martin i Šumber, u raškoj općini sva naselja uz cestu prema Koromačnu i ona između Letajca i Kunja, a u gradu Kature, Marcilnica, Streljana, Nove zgrade i Kapelica s Breg Ivanovcima i Salakovcima.
Opskrba se odvija od 9 do 18 sati. Ako netko ipak želi piti vodu iz slavine, ne bi to smio činiti bez prethodnog prokuhavanja.

Gradsko komualne službe po gradu postavile čitav niz spremnika za pitku vodu za građane, koje frekventno pune cisternama. Vodu u spremike dovoze sa izvora vode u Kožljaku, koji je jedini ostao neugrožen posljednjim vremenskim neprilikama, naime svi izvori vode  u dolini Raše su nepouzdani za sigurnu vodoopskrbu građana.

Sustav osiguranja spremnika sa pitkom vodom za građane ne postoji baš u niti jednom obliku i jednostavno bi ga bilo zloupotrijebiti. 

 

spremnici za vodu Kature Fonte Gaj Kokoti izvor vodoopskrba prokuhavanje vode pitja voda