Labin: Uskoro pravilnik o enduro i off road vožnji

Labin: Uskoro pravilnik o enduro i off road vožnji

2.12.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin će do 31. ožujka 2010. godine donijeti pravilnik o enduro i off road vožnji te organizirati nadzor nad njegovim provođenjem, odlučili su jednoglasno vijećnici u ponedjeljak. Ta se točka na dnevnom redu našla na inicijativu Planinarskog društva Skitaci, Brdskobiciklističkog kluba Istra bike i Lovačkog društva Kamenjarka.

U dopisu koji su poslali Gradu i svim općinama Labinštine upozoravaju na štetu koju izazivanjem erozije tla čine motori i terenci koji voze izvan asfaltiranih putova. Traži se zabrana takve vožnje izvan poligona namijenjenih u tu svrhu.Dodatni dopis zbog toga Vijeću je uputio vijećnik Željko Ernečić (SDP), član Skitaca.

Vijećnici su razmotrili i dopis Auto-moto kluba 4Motion koji predlaže nešto blaži pristup, odnosno kategorizaciju off road disciplina i njima odgovarajućih nerazvrstanih cesta, označavanje i unošenje u topografske karte, suradnju u nadzoru te redovite kvartalne sastanke radi analize utjecaja na okoliš.

Da bi provođenje pravilnika dalo rezultate, potrebno je da takve odluke donese i Općina Raša, jedina koja do sada nije izglasala zabranu nekontrolirane enduro i off road vožnje. (R. S.)

enduro off road vožnja ekologija priroda motori zagađivanje prirode