Labin se pridružuje manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ – prijavite se!

Labin se pridružuje manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ – prijavite se!

10.4.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin kao i svake godine priključio se javnozdravstvenom projektu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Istarske županije "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando" koji od 2014. promovira zdrave životne stilove s naglaskom na tjelesnu aktivnost.


Pješačenje je jedan od najboljih načina povezivanja s prirodom, ali i način brige o svom zdravlju pa vas stoga pozivamo da se u subotu, 20. travnja, pridružite pješačkoj manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“

Start pješačenja je s trga Kature u 10 sati, a okupljanje i prijava sudionika od 9 do 10 sati. Na startu će se sudionicima podijeliti majice s logotipom manifestacije i voda za okrjepu. Start pješačenja je trg Kature , a cilj Plomin luka gdje će biti organiziran obrok za sve sudionike i autobusi za povratak u Labin. Ovogodišnja ruta pješačenja duga je otprilike 7 km.

 

 

Iz godine u godinu raste broj građana koji šire poruku o važnosti brige za vlastito zdravlje i broj gradova u kojima se vođeno pješačenje organizira. Svi zajedno možemo učiniti nešto za svoje zdravlje uz pješačenje, druženje, veselo ozračje i time odaslati pozitivne poruke o odgovornosti za vlastito zdravlje.

 

Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima. Obuti cipele ili tenisice za hodanje rebrastog gumenog đona.

 

Preporučuje se: slojevita odjeća te zaštita od sunca, štapovi za hodanje te dovoljno tekućine.

 

Dozvoljeni su kućni ljubimci na povodcu i na odgovornost vlasnika.


 

Za pješačenje su obavezne prijave na mail zdravi.grad@labin.hr ili telefon 052/ 866-815 i najkasnije do četvrtka 18. travnja 2024. u 12 sati.

 

 

Provedite prekrasan aktivan dan u prirodi!

labin grad labin hoditi i zdravi biti la saluta viene camminando