Labin šalje humanitarnu pomoć za Ukrajinu

Labin šalje humanitarnu pomoć za Ukrajinu

15.3.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik grada Labina Valter Glavičić govorio je jučer za HRT na temu humanitarne pomoći koju Labin ovih dana šalje u poljski grad Rybnik, a koji je namijenjen pomoći osobama izbjeglim od užasnih događaja u Ukrajini.

Kako je gradonačelnik istaknuo, grad Rybnik prijateljski je grad Labina i svakoga dana primaju veliki broj izbjeglih osoba. S obzirom da je Rybnik povezan i s mnogim drugim gradovima, uputili su pisanu molbu za uključivanje u humanitarnu akciju s jasnim potrebama u ovim trenucima.

„Rybnik je povezan sa mnogo gradova u Europi, između ostalog i sa ukrajinskim gradom Ivano-Frankovsk koji su za pomoć zamolili naše poljske kolege, a oni su apel uputili svojim prijateljskim gradovima diljem Europe. Na ovaj način indirektno smo uključeni u jednu zasebnu humanitarnu akciju za Ukrajinu. Sukladno zahtjevima, spremamo tražene potrepštine, od mobilnih kreveta, deka, vreća za spavanje i svega što je u ovom trenutku traženo i istaknuto kao najhitnije.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić

Napomenuo je kako se na području Labina po trenutnim saznanjima nalazi nekoliko ukrajinskih obitelji koje su većinom kod smještene kod poznanika i prijatelja, a upravo jedna takva obitelj, majka s manjim djetetom smještena je u Rapcu kod obitelji Kralj te će HRT ovih dana emitirati priču o osobama koje su iz prve ruke doživjele scene koje u moderno vrijeme nikako ne bi smjele biti prihvatljive.

Izjavu gradonačelnika na ovu temu moguće je pregledati na platformi HRTi za registrirane korisnike u jučerašnjoj Županijskoj panorami i specijalnoj emisiji o ratu u Ukrajini.

humanitarna pomoć rybnik ukrajina rat u ukrajini