Labin: Puknule dotrajale vodovodne cijevi / Uspostavljena redovna opskrba vodom

Labin: Puknule dotrajale vodovodne cijevi / Uspostavljena redovna opskrba vodom

2.11.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Oko 140 domaćinstava i poslovni prostori u dijelu labinskog naselja Nove zgrade (Senari) te u dijelovima Ulica Zelenice i Matije Vlačića u centru u srijedu prijepodne bili su, treći dan uzastopce, bez redovite opskrbe vodom zbog višestrukog puknuća dotrajalih cijevi, potvrdili su nam u Vodovodu. Građanima su u utorak osigurani alternativni spremnici, dva od po tisuću litara.

Djelatnici Vodovoda u srijedu su tijekom dana otklonili kvarove i osigurali opskrbu svim potrošačima na problematičnoj dionici, doznajemo od Lina Kiršića, rukovoditelja tehničke službe.

Zamjena dotrajalog cjevovoda započinje u četvrtak pa će do 15 sati bez vode biti kućanstva na adresama Vjekoslava Spinčića 2, Dinka Vitezića 1 i 3 te Senari 28 i 30. Radovi će se nastaviti idućih dana te će javnost, veli Kiršić, biti pravodobno obaviještena o povremenim isključivanjima iz mreže. Sve vrijeme bit će osigurana alternativna opskrba iz spremnika.

Direktor gradske tvrtke Dino Škopac u srijedu nam nije znao potvrditi kada će se vodoopskrba u potpunosti normalizirati budući da je nužno zamijeniti 175 metara cjevovoda starog 50, 60 godina, za što se izrađuje troškovnik.

Problemi su, prenosi nam Škopac, počeli u ponedjeljak poslijepodne, kada je zbog zuba vremena popustila cijev kod kafića Formula. Nakon otklanjanja kvara pojavilo se sedam novih puknuća u Ulici Matije Vlačića.

- Započet ćemo hitnu rekonstrukciju te linije, koja je bila planirana za iduću godinu. O rokovima trajanja radova izvijestit ćemo u četvrtak, rekao nam je Škopac. Kvarovima je, uz dotrajalost cjevovoda, kaže, kumovalo i dugo, dvomjesečno sušno razdoblje kada se zemlja stegnula, a cijevi je pritisnula nakon prvih jesenjih kiša. (I. RADIĆ)

Nakon popravka i sanacije danas od 14,00 sati uspostavljena je redovita opskrba vodom.

 

opskrba vodom voda ulica senari ulica matije vlacica vodovod vodoopskrba