Labin - Plomin: Zbog neprilagođene brzine teško ozlijeđen vozač motocikla

Labin - Plomin: Zbog neprilagođene brzine teško ozlijeđen vozač motocikla

11.4.2022. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U dane vikenda, od 8. do 10. travnja 2022. godine, na području Policijske uprave istarske evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Nesreća s teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 14 sati na državnoj cesti D-66 iz smjera Labina prema Plominu. Nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak upravljao motociklom Honda, pulske registracijske oznake te je izlaskom iz oštrog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom, proklizao i pao na kolnik, nakon čega je udario u zaštitnu ogradu. Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen i zadržan na liječenju.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 520 vozača i vozila, a policijski službenici su iz prometa isključili 17 vozača i tri vozila. Utvrđeno je 242 prekršaja, od kojih:
 

  • nepropisna brzina – 101 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 40 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 35 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
  • ostali prekršaji – 41 prekršaj. 


U petak, 8. travnja u 15.40 sati  izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila na Istarskom ipsilonu, policijski službenici utvrdili su da je 32-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom VW Passat, riječke registracijske oznake, od čvora Ivoli prema čvoru Lupoglav, na mjestu gdje je ograničenje brzine 100 km/h, brzinom od 178 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u 9.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.


Foto: Ilustracija, MUPprometna nesreća motocikl plomin teška tjelesna ozljeda