Labin ovog četvrtka domaćin važne konferencije o skrbi u zajednici!

Labin ovog četvrtka domaćin važne konferencije o skrbi u zajednici!

13.5.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ovog četvrtka na radnoj edukaciji  u Labinu okupljaju se stručnjaci iz područja zdravstvene i socijalne skrbi. Naime, Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja održava se ove godine u tri istarska grada, Puli, Poreču i Labinu te je Labin domaćin edukacije o skrbi u zajednici.

 

Stručni seminar je namijenjen predstavnicima zdravstvenih ustanova, ustanova socijalne skrbi i organizacija civilnog društva, članovima Mreže zdravih gradova RH te lokalnoj i regionalnoj samoupravi.

 

Ova će edukacija uz mnoge zanimljive predavače okupiti  i veliki broj stručnjaka iz cijele države koji će podijeliti svoja iskustva kao i izazove sa kojima se susreću svakodnevno.

 

Tako će prisutni kroz cjelodnevnu edukaciju imati priliku poslušati predavače sa Medicinskog fakulteta u zagrebu, KBC-a Rijeka kao i mnogih ustanova i udruga s područja našeg grada i županije.

 

Edukacija se održava u četvrtak, 16. svibnja u Gradskoj knjižnici Labin, a svoje sudjelovanje potvrdilo je više od 50 različitih dionika sa područja zdravstvene i socijalne skrbi sa područja Labina, Istre i cijele Hrvatske.

 

O projektu Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja

 

Motovunska ljetna škola unapređenja zdravlja mjesto je susretanja ljudi koji rade na promicanju zdravlja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Cilj ove inicijative, započete još 1993. godine, povezati je akademsku zajednicu s praktičarima, osobama koje neposredno rade na unapređenju zdravlja i omogućiti im razmjenu znanja, vještina, iskustava i ideja, poštujući vrijednosti koje obje strane unose u taj proces.

 

Cilj Motovunske ljetne škole bio je razviti se u edukacijski i komunikacijski centar pokreta za unapređenje zdravlja s posebnim naglaskom na međunarodnu suradnju, raznolikost disciplina i kvalitetan rad.

skrb u zajednici suradnja društvo eduikacija gradska knjižnica labin