Labin | Oporbeni vijećnici nezadovoljni uvrštavanjem odluke o izmjenama prostornog plana: VIJEĆE SE DOVODI U POTENCIJALNI SUKOB SA ZAKONOM

Labin | Oporbeni vijećnici nezadovoljni uvrštavanjem odluke o izmjenama prostornog plana: VIJEĆE SE DOVODI U POTENCIJALNI SUKOB SA ZAKONOM

8.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Zbog ponovnog stavljanja na dnevni red labinskog gradskog vijeća izmjena Prostornog plana uređenja Grada Labina za sjednicu koja je sazvana za utorak nezadovoljni oporbeni vijećnici obratili su se javnosti priopćenjem. Naime, predlagatelj labinski gradonačelnik Valter Glavičić, tu je točku skinuo s dnevnog reda zbog potencijalnih dubioza nastalih nakon obraćanja oporbenih vijećnika Visokom upravnom sudu za ocjenu ustavnosti izmjena tog prostornog plana što je sud prihvatio, ali ta informacija nije proslijeđena gradskim vijećnicima.

Oporbeni vijećnici u labinskom gradskom vijeću Silvano Vlačić, Darko Martinović i Tanja Pejić (Vlačićeva lista), Neel Rocco, Željko Ernečić i Daniel Mohorović (SDP) te Jasminka Radolović (Miškulinina lista) smatraju da je ponovno uvrštenje u dnevni red izmjena prostornog plana neprihvatljivo i neshvatljivo, jer se time Vijeće dovodi u potencijalni sukob sa zakonom. U priopćenju oporbeni vijećnici ističu da se nezakonita hitnoća vladajuće koalicije opravdava ugrožavanjem razvoja lokalne zajednice, kao i važnog projekta izgradnje sustava odvodnje. Podsjećaju na razmirice između Grada Labina i Općine Raša proteklih godina što je usporilo taj projekt te da je izrada Urbanističkog plana Rapca započela 2001. godine, dakle prije punih 18 godina, kao i da je prostorni plan Rapca mogao biti donijet nakon Prostornog plana uređenja Grada Labina iz 2005. godine.

"Nezakoniti i nesavjesni postupci narušavaju značaj i svrhu Gradskog vijeća. Umanjuju svaku mogućnost napretka, stvaraju pogodan teren za investicijske projekte koji su utemeljeni jedino na željama investitora, bez sagledavanja potreba i želja građana lokalne zajednice. Za to nema opravdanja", ističu u svom priopćenju za javnost oporbeni vijećnici. (B. BIOČIĆ)

gradsko vijeće sjednice oporba politika