LABIN: Modernizacija ribarnice vrijedna 3 milijuna kuna

LABIN: Modernizacija ribarnice vrijedna 3 milijuna kuna

4.12.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinski gradski vijećnici na prošloj sjednici Gradskog vijeća dali su suglasnost komunalnom poduzeću "1. maj" za prijavu na natječaj LAGUR-a Alba za dodjelu sredstava kojima bi se financirao projekt rekonstrukcije i opremanja gradske ribarnice. 

Od potrebnih 3,16 milijuna kuna bez PDV-a, 85 posto pristiglo bi iz sredstava Europske unije, a preostalih 15 posto od Republike Hrvatske.

Rekonstrukcija bi počela 2. svibnja sljedeće godine i potrajala bi trinaest mjeseci, sve do 31. svibnja 2022. godine. Planirana je temeljita obnova ribarnice, a obuhvaćala bi krov, elektro i vodne instalacije, zamjenu klima uređaja, zamjenu prozora i vrata, postavljanje novih pločica te ličenje zidova. Umjesto sadašnjih kamenih stolova bit će postavljeni inox pultovi, moguće sa staklom, s natkrivenim prostorom za izlaganje ribe, a izlagačka površina bit će blago nagnuta i predviđena za zasipavanje ledom na kojega će se riba polagati.


Svaki pult imat će digitalnu viseću vagu, svakom ugovornom ulagaču bit osigurana komora za hlađenje i čuvanje ribe, a bit će postavljen i ledomat za potreba prodavača i ostalih članova LAGUR-a.


Branko Biočić
ribarnica rekontrukcija labinski markat tržnica tržnica labin ribarnica labin