Labin: Mališani čekaju "ležeće policajce"

Labin: Mališani čekaju "ležeće policajce"

8.6.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mališane, njih 40-ak, iz privatnog dječjeg vrtića Gloria u labinskom kvartu Streljana, smještenom uz usku, ali frekventnu cestu, u prometu čuva samo jedan obavijesni znak. Na ulazu u naselje stoji, doduše, i onaj o ograničenju brzine, no posve je izblijedio i nije u neposrednoj blizini predškolske ustanove.

"Tko će odgovarati ako se, ne daj bože, nešto dogodi", upitala se zastupnica Vesna Šćira Knapić na nedavnom zasjedanju labinskog vijeća tijekom razmatranja prijedloga uređenja prometa u gradu. Primijetila je, naime, da taj vrtić nije uvršten u zonu smirenog prometa, niti je ispred njega označen pješački prijelaz. U Streljani, podsjetila je, nema ni nogostupa.

- Ako je to naselje prva zona u pružanju usluga, neka bude prva i kad je posrijedi sigurnost prometa, ustvrdila je Šćira Knapić.

Od Oriane Sellan, vlasnice vrtića, doznajemo da oni od gradskih vlasti već duže traže postavljanje tzv. ležećih policajaca. Davno im je, veli, to obećano, a ove godine su obaviješteni "da se na tome radi".

Svojevremeno je, kaže, na molbu vrtića policija u Streljani kontrolirala brzinu. No, čim bi «plavci» otišli, «brzići» bi si nanovo dali oduška.

- Tražili smo i da nam se asfaltira makadamsko parkiralište pred vrtićem. Povremeno ga posipaju šljunkom, više puta smo to i sami činili, no takva su rješenja kratkog daha, zaključuje Sellan.

Resorni gradski pročelnik Ljubomir Buršić potvrdio nam je da će tzv. vibro-trake kod Glorije biti postavljene ovoga mjeseca. Još je ranije za to dobivena suglasnost, no čekali su, veli, najavljenu sanaciju prometnice koju, kako stvari stoje, Županijska uprava za ceste ove godine neće realizirati. Ovih će dana, po riječima Buršića, biti očišćen i koridor uz cestu u Streljani. (I. RADIĆ)

 

ležeći policajci ljubomir buršić dječji vrtić glorija dječji vrtić streljana