LABIN JAZZ REPUBLIKA @ 21:00 - JASNA BILUŠIĆ & NEW DEAL - kod Špine

LABIN JAZZ REPUBLIKA @ 21:00 - JASNA BILUŠIĆ & NEW DEAL - kod Špine

2.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu manifestacije Labin Art Republika danas započinje program Labin Jazz Republike koji će započeti u 21sat koncertom Jasne bilušić i New Deal Banda kod Špine i traje sve do nedjelje 5. srpnja kada će posljednji nastupiti gosti iz Slovenije Jure Toriuz Pratnju Ewalda Oberleitnera.

Jasna Bilušić je jazz pjevačica koja je nastupala s brojnim glazbenicima kao što su G. Fame, M. Lima, Big band HRT-a itd. Sudjelovala je na brojnim festivalima poput Jazz faira, Springtime jazz festival, Berlin jazz days, Montreux jazz festival. Diplomirana je glumica i dramaturginja, predaje na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumila je u nekoliko hrvatskih filmova i stranih produkcija.

To je samo potvrda da je Jasna Bilušić osoba širokog kruga interesa i dijapazona djelatnosti, pa je zato i susrećemo u velikom broju uloga kad je riječ o scensko-glazbenoj umjetnosti.

Od 1988. profesionalno se bavi glazbom kao vokalna solistica u različitim formacijama jazz sastava i od tada kontinuirano sudjeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni obuhvaćajući široki raspon glazbenih usmjerenja: blues, funky, rocknroll, reggae, bossa nova. Praćena vrhunskim jazz triom (New deal) predvođenim jednim od najboljih hrvatskih kontrabasista Sašom Borovecom, članom Big banda HRT-a.

new deal band labin jazz republika jasna bilušić jazz glazba kod špine