Labin dobiva novi gradski portal

Labin dobiva novi gradski portal

12.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

«Projektom ''e-Labin'' želimo se umrežiti s građanima, ne bi li vratili njihovo poljuljano povjerenje prema gradskoj upravi i javnim ustanovama», kazao je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika predstavljajući novi gradski web-portal www.labin.hr. Riječ je o prvoj fazi lani započetog projekta, teškog oko dva milijuna kuna, koji bi trebao biti zaokružen u iduće dvije godine.

Novo lice šest godina starih gradskih internet stranica izradio je labinski Systec sa sestrinskim Novatecom te tvrtkama Gisdata i riječkim Multilinkom, zaduženim za dizajn. Portal donosi po 300-tinjak tekstova i priloga (odluke, dokumenti, projekti) te oko 800 fotografija. Najavljeno je dnevno ažuriranje vijesti.

Demetlika kaže da želi dvosmjernom komunikacijom razuvjeriti građane koji misle da je gradonačelnik bogomdan i da ne mogu sudjelovati u upravljanju Gradom. Interakcija će, međutim, znatnije biti ostvarena u nastavku «e-Labina», kada bi portal trebao prerasti u uslužni (e-usluge). Trenutno se može putem obrazaca slati pitanja gradonačelniku ili preuzeti formulare za zahtjeve vezane uz gradnju.

Putem geografskog informacijskog sustava (GIS-u), koji nije dovršen, moguće je provjeriti i je li nečija parcela u građevinskom području. "Na idućoj stepenici projekta omogućit ćemo korisnicima da preko broja katastarske čestice odmah dobiju sve relevantne prostornoplanske podatke te one o komunalnom doprinosu i naknadi, što će olakšati posao i potencijalnim investitorima", pojasnila je Anamarija Lukšić, pročelnica resornog gradskog odjela.

portal internet labin stranice tehnologija