Labin Art Republika 2018. / Tjedan 1. - Jazz, klasika i izložbe u starom gradu, Psihomodo Pop u Rapcu

Labin Art Republika 2018. / Tjedan 1. - Jazz, klasika i izložbe u starom gradu, Psihomodo Pop u Rapcu

5.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Već tradicionalno, prvi tjedan Labin Art Republike obojan je tonovima i melodijama jazz glazbe. Ovogodišnji Labin Jazz festival otvaraju ovoga četvrtka 5. srpnja mlade snage, Jazz odjel umjetničke škole Matka Brajše Rašana, koncertom “From Latin to Swing", od 21 sat i 30 minuta na “Špini”. U petak 6. srpnja na istom mjestu poslušajte prave majstore domaćeg jazza - big band “Atomic Jazz Istra”, dok će na Titovom trgu od 23 sata zasvirati Mikuljan & Razz Wind Factory. Na istom mjestu i u isto vrijeme u subotu 7. srpnja  koncert će održati “Circolo di Jazzette Collective”.


 


Ove godine jazz festival proteže se i na četvrti dan - u nedjelju 8. srpnja, na Labin Jazz festival vraća se ljubimica labinske publike Dina Rizvić, u pratnji sjajnog jazz kvarteta Hank i sa specijalnom gošćom, talentiranom višegodišnjom suradnicom Lanom Janjanin. Koncert na “Špini" započinje u 21 sat i 30 minuta.


 


Ciklus koncerata ozbiljne glazbe "Klasično ljeto" održava se u Crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u starogradskoj jezgri Labina, a ove srijede u 21 sat nastupaju Melita Lasek Satterwhite na glasoviru, Edi Šiljak na violini i Hilda Szecseny na violončelu, koji nas vode na glazbeno putovanje od Rusije do Argentine.


 


U Gradskoj galeriji Labin u petak 6. srpnja otvara se samostalna izložba renomiranog hrvatskog likovnog umjetnika Zlatka Price, koja će biti otvorena sve do 5. kolovoza, a ulaz je, kao i na sva događanja u redovnom programu LAR-a, besplatan. Preko puta galerije, u Crkvici Sv. Stjepana, postavljena je samostalna izložba "Introspekcija" mlade umjetnice Silvije Golja, u sklopu ovogodišnjeg Uzleta mladih umjetnika.


 


Ovaj tjedan event otvorenja ima i partnerski festival LAR-a, Rabac Open Air Festival of Life. U rabačkom Beat Beach Clubu nastupa jedan od najpopularnijih i najdugovječnijih hrvatskih rock sastava, Psihomodo Pop. Koncert počinje u 21 sat, uz besplatan ulaz.


lar labin art republika labin jazz jazz dina rizvić psihomodo pop rabac labin jazz festival