Labin: U kampu u Svetoj Marini žena umrla na ronjenju, muškarca reanimirali

Labin:  U kampu u Svetoj Marini žena umrla na ronjenju, muškarca reanimirali

26.7.2013. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska policija je danas zaprimila dvije dojave o stradavanju ronioca na plaži u auto kampu u  Svetoj Marini. Prva dojava zaprimljena je oko 10,50 sati da je ronilac, njemački državljanin izvučen na obalu, te da je nakon reanimacije djelatnika hitne medicinske pomoći prevezen  u OB Pula.
U 12 sati zaprimljena je dojava da je na plaži istog kampa nakon reanimacije preminula njemačka državljanka  koja je prethodno ronila u moru.

Očevidi i kriminalistička istraživanja su u tijeku.

 

S Tportala:

 Njemačkoj državljanki M.L.B. pozlilo je nakon ronjenja kod kampa Sveta Marina. Unatoč pruženoj liječničkoj pomoći nije preživjela za razliku od supruga M.T.B. koji je nakon pružene reanimacije uspio preživjeti O slučaju ove tragične nesreće pri ronjenju labinskoj policiji javljeno je oko 10.50 sati, kada je 43-godišnji Njemački državljanin M.T.B., koji je ronio nedaleko autokampa izvučen na obalu, gdje je nakon reanimacije djelatnika Hitne medicinske pomoći spašen i prevezen u pulsku Opću bolnicu.

U 12 sati, policija je zaprimila još jednu dojavu i to da je supruzi, koja je prethodno ronila sa suprugom u moru kod autokampa u Svetoj Marini pozlilo, no, nažalost, unatoč naporima djelatnika Hitne da ženu reanimiraju, njemačka državljanka je ipak preminula.

''Prema prikupljenim informacijama njemački supružnici su u prijepodnevnim satima u organizaciji mjesnog ronilačkog kluba krenuli na ronjenje. Za vrijeme ronjenja na dubini od oko 36 metara osjetili su određene poteškoće te su započeli postupak izranjanja na površinu, no na dubini od 10 metara, njemačka državljanka izgubila je svijest. Odmah po izranjanju započelo se sa postupkom pružanja prve pomoći, a dolaskom u prostor ronilačkoga kluba djelatnici Hitne pomoći primijenili su postupak reanimacije unesrećene, no nažalost bez uspjeha'', priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Od strane istražnih tijela izuzeta je sva oprema i dokumentacija povezana sa ovim slučajem stradavanja, te se očekuje dolazak istražnog sudca iz Pule, mrtvozornika, a u okviru istražnih postupaka koji slijede, izvršiti će se i testiranje ronilačke opreme na zahtjev kriminalističke policije.

 

 

smrt ronjenje barokomora stradati sveta marina kamp ronjenje