Labin: Nakon analize Studije raspravljati će se o budućnosti Vodovoda

Labin:  Nakon analize Studije raspravljati će se o budućnosti Vodovoda

6.11.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina na jučer održanoj tematskoj sjednici raspravljali su o mogućnosti objedinjavanja vodoopskrbnog i vodozaštitnog sustava Istre. Predstavnici oporbenih stranaka  iznijeli su argumente koji nisu išli u prilog objedinjavanju. Silvano Vlačić istaknuo je kako je vrlo važno da li raspolažemo izvorima vode na Labinštini. Napravio je usporedbu relevantnih podataka tri Istarska Vodovoda iz kojih je vidljivo da je Labinski Vodovod znatno manji te bi izgubio na značaju u slučaju objedinjenja.

Iz predočenih podataka vidljivo je da labinski Vododovod znatno ranije podmiruje obveze u odnosu na pulski i buzetski Vodovod te nema dugoročne obveze u odnosu na iste. Ističe da je kvaliteta labinskih izvora na većoj razini od ostalih izvora u Istri.

 

Ponovio je da prodajom viška vode mogu ostvariti dodatne prihode te poboljšati poslovanje. Iz redova oporbe još su se čuli argumenti protiv davanja koncesije na Vodovod. Predloženo je čak da se objedine Vodovod i „1. Maj“ radi smanjenja troška. Bilo je riječi i o vodozaštitnom sustavu Istre.

 

Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika kazao je kako se upravljanjem kakvoćom vode na Labinštini treba upravljati iz Labina. Jednako tako smatra da budućnost Vodovoda nije u privatizaciji.  Jučerašnjoj sjednici odazvali su se i načelnici susjednih općina koji su zauzeli stav da će pričekati nalaz Studije koja je u fazi izrade te potom na Općinskim vijećima donijeti odluku o budućnosti Vodovoda. Istaknuli su kako će svakako odlučiti u korist labinskog Vodovoda. Oporbeni vijećnici zatražili su referendum, ali prijedlog nije prihvaćen, već će se čekati rezultati Studije, a potom donijeti odluka.

 

vodovod d.o.o vodovod labin valter poropat flaširanje vode dino škopac vodoopskrba studija