KVARNERSKA RIVIJERA: Rudar poražen i hvata treće mjesto

KVARNERSKA RIVIJERA: Rudar poražen i hvata treće mjesto

31.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

KOSTRENA: NK Rudar-FC Sparta 1:4 (1:2)
Nogometaši juniorske momčadi labinskog Rudara ojačani sa nekolicinom igrača iz ostalih istarskih klubova ipak nisu uspjeli ostvariti plasman u finale 56. Kvarnerske rivijere. Danas su ih u Kostreni u tom pohodu zaustavili njihovi vršnjaci iz FC Sparte iz nizozemskog Rotterdama. Gosti su u svojim Redovima imali raspoloženog Godeea koji je sa četiri gola torpedirao Rudar i poslao ga u sutrašnju utakmicu za treće mjesto protiv Osijeka, koji je danas u prvom polufinalu izgubio od zagrebačkog Dinama 1:0. Susret u Kostereni se igrao po izuzetno ugodnom vremenu za igru, na odličnom terenu a uz nazočnost dvjestotinjak gledatelja od kojih je značajna broj bio iz Labina.

PRVO POLUVRIJEME

  • 0:1 GODEE u 3. minuti

Susret je već u trećoj minuti otvoren golom gostiju. Pogodio je Joe Godee odličnim udarcem glavom nakon ubačaja s lijeve strane.

Prva prijetnja sa strane Rudara stiže u jedanaestoj minuti. Šutira Cuculić sa trinaest metara ali ne uspijeva svladati gostujućeg vratara.

  • 1:1 CUCULIĆ u 31. minuti

Rudar u trideset prvoj minuti stiže do poravnanja. Okić preko igrača pronalazi Cuculića koji odlično prima loptu na prsa na trinaest četrnaest metara iskosa te jakim i preciznim šutom pogađa sami gornji kut nemoćnog nizozemskog vratar. Euro-gol.

  • 1:2 GODEE u 37. minuti

Samo šest minuta kasnije Godee nanovo pogađa. Proigran glavom od Noleta uspijeva stići do lopte prije Mehića i pogoditi mrežu nemoćnog Ivančića.

DRUGO POLUVRIJEME

  • 1:3 GODEE u 45. minuti

Nastavak za rana, već u petoj minuti otvara ponovno Goode svojim i Spartinim trećim golom večeras.

Rudar pokušava pritisnuti goste, što mu i uspijeva ali Cuculić i Juričić ne koriste dvije vrlo izgledne prigode da barem smanje rezultat.

  • 1:4 GODEE u 63. minuti

Zlatno nogometno pravilo, kada ne zabiješ-primiš nanovo se i danas pokazalo točnim. Inicijativa Rudara ostavila je dosta prostora gostima za brze protu-udare što je Godee iskoristio te u šezdeset trećoj minuti četvrti put poentirao za 1:4 i tako otklonio sve dvojbe oko drugog putnika u finale.

Potpuno zaslužena pobjeda gostiju iz nizozemske koji su se predstavili kao uigranija i fizički bolje pripremljena momčad. No, treba naglasiti da Labinjani unatoč visokom porazu nisu razočarali.

Izravno iz Kostrene za labinsport.com – Dario MILEVOJ

 

 

KOSTRENA: Mjesno igralište GLEDATELJA: 200

TEREN: dobar VRIJEME: sunčano

 

 

GLAVNI SUDAC: Vladimir MERLE (Rijeka)

POMOĆNI SUCI: Robi KEZELE i Milan KUKULJAN (obojica Rijeka)

DELEGAT: Zvjezdan RADIN (Rijeka)

 

 

KOSTRENA : NK Rudar – FC Sparta (NL – Rotterdam) 1:4 (1:2)

 

 

NK RUDAR (Labin) - juniori: Ivančić (Aničić), Mohorović (Omanović), Mehić, Bonaca, Mulahalilović (Fonović), Fejzić, Glavaš, Šabić (Vozila M.), Cuculić, Juričić (Hodža), Okić.

TRENER: Igor FARAGUNA

 

 

FC SPARTA (Rotterdam) – juniori: Donatz, Pikue, Benten, Viergever, Van der Leeuw, Vlasblon, Almeida, Goode, Duarte, Doković, Nolet.

TRENER: Renco OVERSIER

NK DINAMO (Zagreb) – NK OSIJEK (Osijek) 1:0 (1:0)

 

Finale:
Dinamo - Sparta

Za treće mjesto:
Osijek - Rudar

LabinSport

 

Šefko Okić pobjeda četvrtfinale najava Kvarnerska rivijera nogomet NK Rudar Kostrena polufinale