Kukuriku se predstavio u Labinu

Kukuriku se predstavio u Labinu

28.11.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Ne propustite 4. prosinca izaći na izbore i glasovati za Kukuriku koaliciju jer samo ona može Hrvatsku izvući iz gospodarskog i moralnog gliba u koji je zapala, a svaki je glas potreban da bi dobila parlamentarnu većinu i provela promjene neophodne da bi se u tome uspjelo, poruka je s jučerašnjeg predizbornog skupa Kukuriku koalicije, koju čine stranke SDP, IDS, HSU i HNS, u Labinu.

Pred oko 150 građana u Lamparni o osnovnim smjernicama svog programa nazvanim "Plan 21" govorili su SDP-ovci Zlatko Kamadina, prvi na listi u 8. izbornoj jedinici, Željko Jovanović, Tanja Vrbat, Peđa Grbin i Ada Damjanac, te IDS-ovci na Kukuriku listi u ovoj jedinici Damir Kajin, Giovanni Sponza i Valter Boljunčić.

Komadina je pozvao na glasovanje za njihovu listu jer se na njoj nalaze osobe koje su se dokazale na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Smatra da je Hrvatska devastirana u svakom pogledu i dovedena do dna, a da bi se spasila potrebne su promjene koje Istarska i Primorsko-goranska županija, kao njeni najrazvijeniji i najdemokratskiji dijelovi, mogu pokrenuti.

Za Kajina je današnja Hrvatska glad, patnja i bijeda, ali isto tako i inat korumpiranoj vlasti te nada u promjene koje 4. prosinca može donijeti. Onima koji će dobiti izbore, veli, ne treba zavidjeti jer će naslijediti zemlju razorenu, urušenu i pokradenu kao malo koju. Zalaže se za početak gradnje nove bolnice u Puli, Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun i otvaranje radova na drugoj cijevi tunela Učka, što bi moglo zaposliti do dvije tisuće radnika.

Kajin se osvrnuo i na stanje na Labinštini, kazavši da suosjeća s ljudima kojima tvornica Rockwool stvara probleme te da "tu gospodu treba natjerati da se ponašaju kao u Danskoj i Europskoj uniji", a prije gradnje Plomina C, naglasio je, potrebno je provesti referendum i onda postupiti po iskazanoj volji građana.

Jovanović je pak kazao da se vladajuća stranka ne bori protiv korupcije nego zbrinjava njen otpad. Potrebno je izabrati novu vlast koja će garantirati Hrvatsku jednakih šansi za svakoga bez obzira na socijalno porijeklo, državu bez korupcije i profesionalnu policiju bez stranačkih utjecaja. Vrbat je istaknula da žene čine više od 40 posto njihove liste i napomenula da Kukriku prije sve želi vratiti moral u politiku. Pri sastavljanu svog programa razmotrili su i uvažili oko četiri tisuće kritika i sugestija pristiglih iz svih krajeva zemlje.

Za Boljunčića, inače dekana pulskog ekonomskog fakulteta, tri su ključne točke koje će zaustaviti propadanje hrvatskog društva: gospodarstvo, znanje i decentralizacija. Potrebno je okrenuti se proizvodnji umjesto sadašnjeg gospodarstva temeljenog na jeftinom uvozu i skupoj prodaji, a da bi se to postiglo nužno je ulagati u obrazovanje koje mora biti besplatno na svim razinama, jer inače kao radna snaga nećemo moći konkurirati drugim europskim zemljama.

Danas 90 posto poreza odlazi u Zagreb, odakle se u županije vraća na "na kapaljku". Većim dijelom novca trebaju raspolagati oni koji su ga zaradili i zato bi prvi korak trebao biti da na lokalnoj razini ostane barem 20 posto prikupljenih sredstava, poručeno je sinoć iz Labina. (Robi SELAN)

kukuriku politika izbori izbori2011 predizborni skup labin lamparna