Kukuriku nadmoćan, oko praga Jurčić, Nansi Tireli i Cuccurin s Ladonjom

Kukuriku nadmoćan, oko praga Jurčić, Nansi Tireli i Cuccurin s Ladonjom

1.12.2011. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Razlika Kukuriku koalicije nad HDZ-om u posljednjih mjesec dana istopila se za samo jedan mandat. Proizlazi to iz usporedbe anketa koje je potkraj listopada i potkraj studenoga provela agencija Ipsos Puls. Kukuriku je narastao sa 78 na 79 mandata, a HDZ sa 41 na 43 mandata uz još 3 iz dijaspore.

Kukuriku koalicija je u mjesec dana dramatično povećala svoj rejting u drugoj, trećoj, a naročito u osmoj izbornoj jedinici, gdje su skočili sa 52 na 57,8 posto, odnosno sa 10 na 12 mandata dok je koaliciji HDZ-Kerum potpora porasla za deset posto - odnosno dva mandata više u 10. i 9. jedinici.

Uz 57,8 posto Kukuriku koalicije, što bi bio njihov najbolji rezultat od svih izbornih jedinica, HDZ osvaja 10 posto. Oko praga od 5 posto je sve veća gužva i Kukuriku bi lako mogao ostati bez barem jednog mandata. Blizu praga je BUZ-PGS-HRS s Ljubom Jurčićem, Nansi Tireli- Lesarovi Laburisti, Ladonja Plinia Cuccurina i Carlos Zvonimir Pilsel- Lista don Ivana Grubišića, donosi Večernji.hr gdje možete pogledati detaljne rezultate istraživanja za sve izborne jedinice.

izbori izbori2011 kukuriku nansi tireli cuccurin