Kršanski vijećnici izglasali proračun težak 37.385.500 kuna

Kršanski vijećnici izglasali proračun težak 37.385.500 kuna

18.12.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Uz jedan suzdržan glas, vijećnice Akcije mladih Sanje Frankola Jadrejčić, kršanski vijećnici izglasali su sinoć proračun za iduću godinu težak 37.385.500 kuna. U odnosu na ovogodišnji proračun najviše se planira povećanje prihoda od imovine, koji zauzimaju gotovo 50 posto planiranih prihoda, odnosno planirani su u iznosu od 16.902.000 kuna.

 

Taj prihod u najvećoj mjeri proizlazi iz povećanja prihoda od naknada za korištenje prostora plominskih termoelektrana. Rashodi su planirani u visini od 34.385.500 kuna, a čak 15.274.500 kuna utrošit će se na kapitalna ulaganja. Općina Kršan tako planira iduće godine započeti s radovima na izgradnji dječjeg vrtića, Doma umirovljenika, pješačke staze Plomin Luka – Mašnjak – Brestova, parkiralištu u Plominu, privezu čamaca u Plomin Luci, Gospodarske zone u Kršanu, nerazvrstane ceste Načinovići, a završit će se i započeti projekt izgradnje vodospreme Plomin dva.

 

Završit će se i započete investicije Dom kulture u Kršanu, sanacija i obnova Kaštela u Kršanu, kao i uređenje zidina u Plominskoj starogradskoj jezgri, a sanirat će se i zgrada Lučke kapetanije u Plomin Luci. Proračun je, rečeno je sinoć ambiciozan i realno ostvariv, no veli općinski načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko). A od 35 milijuna kuna: (ton – Valdi Runko 1). Riječ je inače o prostorima sadašnjeg restorana Užanca i Erste banke u Potpićnu te marketu u Vozilićima.

 

 

kršan općina kršan proračun valdi runko