Prvi maj M - Prvi maj

Kršanci s jednim suzdržanim glasom

Kršanci s jednim suzdržanim glasom

24.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Uz jedan suzdražan glas, onaj vijećnika HSU-a Slavka Rabara, i kršanski općinski vijećnici na sinoćnjoj su sjednici podržali raspivianje savjetodavnog referenduma o Plominu C na ugljen. Zanimljivo je da je, za razliku od ostalih vijeća na kojima se raspravljalo o Plominu C, a na kojima su predlagači bili gradonačelnik odnosno načelnici, u Kršanu predlagatelj bio Klub vijećnika IDS-a.

U raspravi se vijećnica Akcije mladih Sanja Frankola upitalo zašto se toliku dugo čekalo za raspisivanje referenduma, dok je Slavka Rabara zanimala razlika između Plomina C na ugljen ili plin. Vijećnik Bošnjaka na listi IDS-a Esad Huskić upitao se nije li referendum predizborni trik, ali bez obzira nato i on je za referendum, no primijetio je: (ton – Esad Huskić).

Vijećnik SDP-a Silvano Uravić u uvodu je rekao kako raspisivanje referenduma nije inicijativa vijećnika Kršana i on je za referendum, ali: (ton – Silvano Uravić). Govorio je on zatim i o tome što je sve oduzeto Kršanu, odnosno o tome da Kršanci nisu odlučivali o nekim drugim zagađivačima te je zaključio: (ton – Silvano Uravić 1).

Zoran Karlić, vijećnik SDP-a rekao je: (ton – Zoran Karlić), a zaključio je: (ton – Zoran Karlić 1). Kažimo i da su odluku o referendumu jednoglasno prihvatili i vijećnici Pićna, Raše i Svete Nedelje.

 

Link na Radio Labin

 

 

 

 

zoran karlić općinsko vijeće silvano uravić te plomin tep c te plomin 3 ugljen općina kršan