Kršanci izglasali proračun za iduću godinu težak gotovo 37 milijuna kuna

Kršanci izglasali proračun za iduću godinu težak gotovo 37 milijuna kuna

18.12.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kršanski vijećnici prihvatili su na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća proračun za iduću godinu težak 36.860.248 kuna, što je 16.183.448 kuna više od procjene izvršenja ovogodišnjeg proračuna. Do velikog povećanja proračuna došlo je prije svega, kako je pojašnjeno na sjednici zbog sufinanciranja projekata prijavljenih na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova u visini od 5.250.000 kuna.

Također će na proračun utjecati i prihodi od komunalnog doprinosa zbog, kako je rečeno, izvjesnih investicijskih aktivnosti HEP-a u Plomin Luci, kao i prihodi od prodaje kapitalne imovine. Govoreći o prijedlogu proračuna općinski načelnik Valdi Runko posebno je istaknuo izgradnju dvaju kapitalnih objekata: (ton – Valdi Runko). Istaknuo je i kako je za studije, projekte i podloge osigurano milijun kuna: (ton – Valdi Runko 1).

Vijećnik SDP-a Silvano Uravić o proračunu je kazao: (ton – Silvano Uravić). Drago mi je da se napokon ide u realizaciju projekata rekao je Uravić i osvrnuo se na kandidiranje projekata za financiranje iz EU fondova: (ton – Silvano Uravić 1). O novcima iz EU fondova govorila je i vijećnica HNS-a Nensi Runko: (ton – Nensi Runko). No, načelnik Valdi Runko zaključuje: (ton – Valdi Runko 2).

Proračun je, uz usvajanje nekoliko amandmana, u konačnici prihvaćen u predloženom iznosu od 36.860.248 kuna.

 

Foto: Radio Labin

 

 

općina kršan proračun nensi runko valdi runko silvano uravić te plomin eu fondovi