Kršan: Umjesto plaće otac i sin Stroligo palicama premlatili radnika! (VIDEO)

Kršan: Umjesto plaće otac i sin Stroligo palicama premlatili radnika! (VIDEO)

16.6.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

KRŠAN - Ivan Burul (45) iz Blaškovići kraj Kršana umjesto plaće dobio je teške batine od poslodavca! Nakon što je zatražio da mu isplate višemjesečne plaće, vlasnici obrta "Stroligo kamen i graniti" iz Blaškovići .Kršana, Đani Stroligo (56) i njegov sin Đani Stroligo (31), su ga divljački pretukli šipkom i palicama.

Burul je po neisplaćene plaće, koje prema riječima njegovog brata Vlade Burula, nije dobio posljednjih godinu i po dana, došao u subotu oko 15 sati u ured starijeg Stroliga u pogon u Blaškovićima kod Kršana. – Posvađali su se i stari ga je izbacio iz ureda. Tada je došao mlađi Stroligo i s leđa ga šipkom oborio na pod gdje su ga obojica nastavila mlatiti palicama, ispričao nam je Ivanov brat Vlado. Ivan je nakon brutalnog premlaćivanja završio u bolnici s višestrukim prijelomom rebara i dva kralješka.

Vlado dodaje kako je Stroligo stariji u svađi kazao njegovom bratu "dajem ti otkaz pa me zanima kako ćeš onda dokazati da plaće nisi dobio". – Brat je sada otvorio bolovanje, a kada smo donijeli papire nisu ih htjeli uzeti. On je u velikim bolovima i mora mirovati, pa kad se oporavi vidjet ćemo što dalje, kaže Vlado.

Ivan Burul je od subote do utorka bio na bolničkom liječenju, sada je na kućnoj njezi i jutros nije bio dostupan novinarima. Ivan Burul je samohrani otac koji uzdržava dvoje djece od 17 i 21 godinu, a šefovi mu povremeno na ruke isplatili tisuću ili dvije kuna.

U cijeli slučaj umiješala se i policija koja je nakon istrage protiv oca i sina Stroligo podnijela kaznene prijave zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

 

Za Glas Istre:

Đani Stroligo mlađi: Burul laže, on je napao mog oca
Đani Stroligo mlađi iznio nam je potpuno drugačiju verziju subotnjeg događaja.
- Ivan Burul laže, nisam ga s leđa napao, a najmanje udario bilo kakvom palicom. U subotu je na posao došao u 15 sati i odmah otišao kod moga oca te ga napao palicom za bejzbol. Na to sam reagirao tako da sam skočio na njega i zajedno s njim pao na tlo.
Moguće je da se ozlijedio pri padu, budući da ja imam 130 kilograma. Nismo samo njemu dužni, već svim našim radnicima u naše dvije tvrtke. Kriza je, stišćemo, ali ne želimo davati otkaze. To mi je hvala što mu nisam dao otkaz, kazao nam je telefonom Stroligo.
Radnici koje smo zatekli u pogonu nisu htjeli ništa reći. (M. SARDELIN)  

 

Video: Dnevnik.hr 

 

premlaćivanje kazneno djelo stroligo kamen i graniti ivan burul đani stroligo vlado burul