Kršan: Muškarac u čišćenju kuće muškarac pronašao dvije ručne bombe i 34 komada različitog streljiva

Kršan: Muškarac u čišćenju kuće  muškarac pronašao dvije ručne bombe i 34 komada različitog streljiva

27.8.2013. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijske uprave istarske, dvoje građana predalo je dragovoljno oružje i streljivo. Naime, 23. kolovoza je jedna osoba buzetskim policajcima anonimno predala plinski pištolj s pripadajućim streljivom te oko 30 komada streljiva za pušku, dok je 24. kolovoza, prilikom čišćenja stare kuće na području Kršana, muškarac pronašao dvije ručne bombe i 34 komada različitog streljiva.  Muškarac je o pronalasku bombi odmah obavijestio policiju te su na mjesto događaja izašli djelatnici Protueksplozijskog odjela, koji su preuzeli pronađeno oružje i streljivo.

Policijska uprava istarska poziva građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju nedozvoljeno oružje ili eksplozivna sredstva, da ih bez straha od sankcija prijave policiji te na taj način učine svoj život sigurnijim.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

streljivo oružje