Kršan će iduće godine dobiti novi dječji vrtić

Kršan će iduće godine dobiti novi dječji vrtić

22.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Kršana vijećnici su upoznati s problematikom upisa djece u Dječji vrtić Pjerina Verbanac. Ravnateljica vrtića Irene Smoković kazala je kako će Dječji vrtić u idućoj pedagoškoj godini pohađati 510 djece.  Interes za upis djece bio je izuzetno velik i sva prijavljena djeca nisu mogla biti primljena, pa čak ni u proširene jaslice kazala je Irena Smoković: (ton – Irene Smoković).

 

Dodala je kako je potreba za izgradnjom novih vrtića izuzetno velika i to ne samo u Nedešćini, već i na Vinežu, o čemu će se uskoro donijeti odluka, a izrazila je zadovoljstvo što će i Kršan krenuti u izgradnju vrtića te zaključila: (ton – Irene Smoković 1). Kršanski načelnik Valdi Runko ponovio je kako se Općina Kršan javila na natječaj Ministarstva prosvjeta i kandidirala izgradnju vrtića: (ton – Valdi Runko).

 

Kako je u područnom odjeljenju u Potpićnu neupisanih ostalo osam djece s područja Općine Kršan načelnik Runko je predložio: (ton – Valdi Runko 1). Sinoć vijećnici o njegovoj inicijativi nisu glasali, no sudeći po njihovom raspoloženju ovaj će načelnikov prijedlog uskoro biti prihvaćen.

 

 

Foto: Radio Labin

 

 

irene smoković dječji vrtić općina kršan kršan valdi runko