Kršan: Bježao policiji pa sletio s ceste

Kršan: Bježao policiji pa sletio s ceste

16.10.2012. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom s područja Buja utvrđene su osnove sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Naime, mladić je 14. listopada oko 4 sata upravljao automobilom Renault, pulskih registracijskih oznaka, pri čemu se u mjestu Kršan oglušio na signale policijskih službenika da zaustavi vozilo te je nastavio kretanje u smjeru Pazina.

Policijska ophodnja krenula je za njim, no kada su ga u Gračišću pokušali preteći, mladić ih spriječio na način da je prešao na lijevu prometnu traku te su policijski službenici bili primorani odustati radi opasnosti da slete van kolnika i udare u kameni zid.

 

U potjeru se tada uključila i druga ophodnja, no 21-godišnjak je i njih sprječavao u obavljanju službene dužnosti, tako da je stalno prelazio na suprotnu stranu kolnika, krivudajući i ugrožavajući promet iz suprotnog smjera. Došavši do raskrižja Kičer, policijski službenik uspio ga je obići i doći ispred njega, a tada je 21-godišnjak desnom stranom automobila udario u policijsko vozilo, nakon čega su oba automobila sletila s kolnika. U nesreći je 21-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Nakon toga, mladić je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te se  protiv njega  Općinskom državnom odvjetništvu u  Puli podnosi kaznena prijava, dok se prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

policija odo pula kršan bijeg