Kriza ruši proizvodnju i u TPS-u, prvi otkazi na Dubrovi

Kriza ruši proizvodnju i u TPS-u, prvi otkazi na Dubrovi

13.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Tvornica poljoprivrednih strojeva na Dubrovi, koja radi u sklopu Cimosa, smanjila je proizvodnju dijelova za automobile - doznajemo od njenog direktora Dorijana Knapića. Prvi počeci smanjene potražnje, nakon odlične lanjske poslovne godine, počeli su se osjećati još prije četiri-pet mjeseci, ali je do naglog pada potražnje došlo nakon financijske krize u Americi, zbog čega se prije dvadesetak dana prešlo na rad sa četiri na tri smjene, zbog čega se više ne radi subotom i nedjeljom.

 

Posljedica tog poteza je smanjenje broja zaposlenih za tridesetak ljudi, a nakon temeljitih analiza njihov će se broj najvjerojatnije smanjiti za još toliko - doznajemo od Knapića. Trenutačno je u TPS-u ukupno zaposleno oko 370 ljudi, što je još još uvijek za oko 3,5 puta više nego što je Cimos svojedobno preuzeo nekada vrlo poznatog proizvođača poljoprivrednih strojeva.

 

Utješno je da i dalje postoji nesmanjena potražnja za tim programom, kako za motokultivatorima tako i za njihov novi proizvod - mali traktor, čemu bi moralo ići u prilog i okretanje poljoprivredi, kako u Hrvatskoj, tako i u našem okruženju! (MM)

TPS Cimos Tuber traktor gospodarstvo otkazi poljoprivredni strojevi Doriano Knapić ekonomija kriza