Kriza igre i rezultata NK Rudar, ali ipak pobjeda nad Novaljom

Kriza igre i rezultata NK Rudar, ali ipak pobjeda nad Novaljom

19.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Momčad labinskog »Rudara« u posljednje je vrijeme upala u krizu rezultata i igre. Samopouzdanje momčadi dodatno je poljuljano neočekivanim neuspjehom u kup susretu sa »Žminjom«, u kojem nitko nije očekivao poraz.

No, poklopilo se sve ono najgore, počevši od katastrofalnog terena, preko slabog dana vratara, a na kraju i puno nesreće u igru te je poraz bio neizbježan. Sad je pred Labinjanima utakmica u kojoj moraju pokušati vratiti izgubljeno samopouzdanje, a protivnik im je uistinu po mjeri, jer i u njegovim redovima situacija nije puno bolja. Iako su u prvenstvo ušli kao jedni od glavnih favorita, momčad »Novalje« nalazi se mjesto ispred »Rudara« na prvenstvenoj ljestvici, a s dva uzastopna poraza također im je raspoloženje ravno nuli. U odnosu na susret sa »Žminjom« u momčad će se vratiti nekoliko standardnih prvotimaca, ali će i dalje momčad biti bez vratara Batelića, Ad. Fejzića i najvjerojatnije Z. Kovačevića, no i bez njih mora skupiti glave i pokušati naći način da stigne do pobjede. Toga su u klubu svi svjesni.


- Najvažnije je zaboraviti sve ono što se dešavalo u prošlom periodu i potpuno se fokusirati samo na današnju utakmicu – smatra pomoćni trener Igor Faraguna. - U prvom dijelu prvenstva u Novalji smo doživjeli visok poraz, iako po pričanjima nisu bili puno bolji od nas. Vjerujem da s maksimalnom organiziranošću svih igrača možemo stići do pobjede, jer »Novalja« se uistinu i može pobijediti. Sve će ovisiti samo o nema i ukoliko pristup bude pravi, a glave budu na mjestu, uspjeh ne bi trebao izostati. Sigurno je da će nam biti potrebno i lagana doza sreće koja nas u posljednje vrijeme uistinu nije mazila, ali je sada pravi trenutak da nam se sve to na najbolji mogući način vrati.

 

NK RUDAR-NK NOVALJA 1:0 (0:0)

Nogometaši Rudara, uz puno su sportske sreće napokon osvojili tri boda u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi ZAPAD. Nakon izrazito turbulentnog tjedna u kojem je čak pala, pa zatim dan kasnije, povučena ostavka trenera Vilića, igrači Rudara u susret su ušli sa velikim imperativom pobjede. Uz sve to danas ih je u Zelenicama dočekao i katastrofalno (ne)pripremljen teren i odličan suparnik.

LABIN: Gradski stadion u Zelenicama GLEDATELJA: 150

VRIJEME: sunčano TEREN: jako loš

 

 

GLAVNI SUDAC: Robert IVEKOVIČ (Zagreb)

POMOĆNI SUCI: Ivan JOVIĆ (Zagreb) i Tomica SOLENIČKI (Jaska)

ČETVRTI SUDAC: Nikola BEATOVIĆ (Zagreb)

DELEGAT: Damir MARČIĆ (Rijeka)

 

 

LABIN: NK Rudar-NK Novalja (Novalja) 1:0 (0:0)

 

 

NK RUDAR (Labina): Prskalo, Fable, Kovačević V., Munjas, Šarin, Paratski, Černjul T. (od .56.-Juričić), Černjul. D. (od 58.-Lepinjica), Mehić, Okić ( u 75.-Fejzić), Bagavac.

TRENER: Ljubomir VILIĆ

 

 

NK NOVALJA (Novalja) : Staneković, Kristić (od 80.-Bandalo), Banović, Tadić (od 66.-Datković), Lalić, Oremuž, Placić, Tomić, Kremenović, Batijar (od 62.-Bošković)

TRENER: Petar BAKOTIĆ

 

Rezlultat: LabinSport 

 

NK Rudar NK Novalja pobjeda Ljubomir Vilić 3.HNL zapad nogomet